Лайм

Як приготувати печінковий торт з овочами: простий рецепт ситної страви

Спробуйте приготувати його на дозвіллі

Якщо ви не знаєте, якими м'ясними стравами урізноманітнити ваше меню на вихідних, можна приготувати що-небудь з печінки. Наприклад, печінкові оладки стануть чудовою альтернативою котлетами. theLime вирішив поділитися з вами смачним рецептом печінкового торта, який можна зробити для рідних або гостей.

Інгредієнти: яловича печінка (1 кг), яйця (3 шт.), пшеничне борошно (350 г), молоко (500 мл), цибуля (2 шт.), морква (2 шт.), сіль, майонез (1 упаковка), мелений чорний перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Печінку промиваємо, очищаємо від плівок і жилок, інакше печінковий торт буде гірчити. Ріжемо її на невеликі шматочки і перекручуємо на м'ясорубці. Отриманий фарш солимо і перчимо до смаку.

В окремому сотейнику злегка підігріваємо молоко і додаємо до нього борошно, ретельно перемішуючи, щоб не було грудок. З'єднуємо фарш з молочно-борошняною сумішшю, додаємо яйця, перемішуємо. Тісто має вийти як на оладки.

Розігріваємо млинцеву сковороду з рослинною олією. Виливаємо порцію тіста за допомогою ополоника і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Коли млинець з одного боку підсмажився, перевертаємо його на інший.

Випікаємо акуратні млинці - товщиною 3-5 мм і викладаємо на тарілку.

Тим часом займемося овочами. Цибулю і моркву чистимо, цибулю ріжемо тонкими півкільцями або четвертинками. Морква тремо на крупній терці.

Розігріваємо ще одну сковороду з олією, викладаємо на неї спочатку цибулю, а потім моркву, тушкуємо, поки овочі не будуть готові. Потім знімаємо їх з плити і даємо трохи охолонути. Починаємо формувати печінковий торт.

На блюдо кладемо перший млинець, слідом - тонкий шар майонезу, потім - шар овочевої зажарки, знову печінковий млинець і так далі. Ставимо тортик у холодильник на пару годин або на всю ніч, щоб він добре просочився.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати класичний салат Олів'є.
  • Читайте також на theLime, що таке рататуй і як його зробити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також