Лайм

80-річний фотограф показав невидане фото молодої Єлизавети II ще до коронації

На архівному знімку королеві 26 років

У мережі показали фото юної Єлизавети II, яке до цього раніше не публікувалося. Автор рідкісного знімка, фотограф Річард Белламі, зберігав цей кадр майже сім десятиліть, і лише у день 95-річчя британської королеви зважився показати його.

Зараз йому 80, а тоді 13-річний підліток був дуже схвильований, побачивши у своїй школі молоду королеву. Вона відвідала навчальний заклад в Шрусбері з нині покійним принцом Філіпом незабаром після смерті батька, короля Георга VI, і за кілька місяців до своєї коронації у 1953-му, пише Mirror.

Єлизавета II у 1952 році Фото: Richard Bellamy

На чорно-білому знімку Єлизавета зображена усміхненою. Молода королева одягнена у темне пальто, а з аксесуарів - капелюшок, рукавички та сумочка.

Через кілька місяців після візиту монаршої персони, Річарда викликали до кабінету директора. Однак замість лайки хлопчик отримав лист від фрейліни Єлизавети, у якому та дякує йому за знімок від імені королеви.

"Я пишу на прохання королеви, щоб подякувати вам за ваші дуже добрі думки при відправці чудової фотографії Її Величності. Королева з великим задоволенням приймає її і просить мене передати вам її щиру подяку", - сказано в листі.

  • 21 квітня Єлизаветі II виповнилося 95 років. У день її народження ми вирішили згадати три кумедні історії, у яких королева проявила відмінне почуття гумору та простоту. Адже за ці риси характеру нею захоплюються мільйони.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші