До Світлого Христового Воскресіння залишається трохи більше тижня, а це означає, що підготовка до свята вже в повному розпалі. Якщо ви вже визначилися з рецептом паски, яку будете пекти в цьому році на Великдень, радимо також урізноманітнити її смачною глазур'ю. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Зазначимо, що глазур з желатином ідеально підходить для прикрашання пасок. Вона не липне і не обсипається при нарізанні, а також красиво блищить.
Інгредієнти: цукор (125 г), вода для сиропу (50 г), желатин (1 ч. л. з гіркою), вода для желатину (25 г), сік лимона (0,5 ч. л.).
Приготування:
Заливаємо желатин холодною водою, розмішуємо і чекаємо близько 20-30 хвилин. За цей час він повинен набухнути. Беремо сотейник з товстим дном і висипаємо туди цукор, додаємо воду і лимонний сік.
Ставимо на плиту, постійно помішуючи, доводимо до кипіння на дрібному вогні - у нас виходить цукровий сироп. Знімаємо його з вогню і додаємо желатин, перемішуємо.
Також можна додати ванілін або ванільний цукор для смаку, а також харчовий барвник, якщо ви хочете отримати глазур іншого кольору. Потім беремо міксер і починаємо збивати масу до тих пір, поки вона не побіліє.
Наносити таку глазур потрібно відразу після приготування, так як вона швидко засихає.
Існує три способи, як нанести глазур на паску:
1. Ставимо паску на решітку і обливаємо її зверху глазур'ю.
2. За допомогою силіконового пензлика наносимо глазур.
3. Викладаємо глазур на велику тарілку і макаємо верх паски в неї.
Також зверху можна присипати різнобарвною посипкою. Або ж викласти цукати, маршмеллоу, шоколадні краплі, великодній декор у вигляді яєць і курчат або навіть живі квіти.
- Раніше ми розповіли, як спекти смачні паски в духовці.
- Читайте також на theLime рецепт незвичної паски краффін.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.