Лайм

Як спекти класичну паску до свят: простий рецепт без надмірностей

Спробуйте повторити цей нескладний рецепт

Якщо ви до цих пір не визначилися з рецептом паски на Великдень і вас лякає кількість складних технік, наприклад, у пасці краффін, спробуйте почати з чогось простого. Як варіант - з традиційної паски на опарі, як готували наші мами і бабусі. theLime підібрав для вас саме такий рецепт.

Інгредієнти: борошно (1 кг), молоко (500 мл), дріжджі сухі (11-12 г), яйця (5-6 шт.), цукор (300 г), ванільний цукор (1 пакетик), вершкове масло (300 г), родзинки (200 г), цукрова пудра (5 ст. л.), сіль (0,3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця і вершкове масло заздалегідь виставляємо, щоб вони були кімнатної температури. Робимо опару.

Борошно просіваємо в окремій мисці через сито. Беремо половину борошна і додаємо до нього сухі дріжджі. Підігріваємо молоко, але не кип'ятимо - до 30-40°С, щоб дріжджі не загинули.

Вливаємо молоко в борошняну суміш, постійно помішуючи її, виходить досить рідка консистенція - це опара. Накриваємо її чистим рушником і ставимо в тепле тихе місце на півгодини - за цей час вона повинна збільшитися вдвічі. Тим часом розбиваємо яйця і відділяємо білки від жовтків.

Жовтки збиваємо з цукром і ванільним цукром, а білки - міксером до утворення крутих піків. Якраз підійшла опара - додаємо до неї збиті жовтки, перемішуємо, а потім - сіль і розтоплене вершкове масло.

Потім акуратно додаємо в масу збиті білки. В самому кінці вводимо в тісто борошно, що залишилося, замішуємо його руками або за допомогою кухонного комбайна. Накриваємо його рушником і знову прибираємо в тепле і тихе місце приблизно на годину.

Родзинки промиваємо, очищаємо від сміття і гілочок, заливаємо окропом на 10 хвилин. Потім воду зливаємо, а родзинки викладаємо на паперові рушники. Обвалююємо родзинки в борошні або крохмалі. Потім додаємо їх в тісто і відставляємо ще на 10 хвилин.

Виставляємо на деко для запікання паперові форми. Викладаємо в них тісто, заповнюючи на одну третину. Залишаємо його "відпочити" ще на хвилин 10-15. Розігріваємо духовку до 100°С, ставимо випікатися паски.

Через 10 хвилин збільшуємо температуру до 180°С і випікаємо ще 40-50 хвилин. Готові паски накриваємо рушником і чекаємо, поки охолонуть. Зверху можна змастити білковою глазур'ю, розтопленим шоколадом або просто посипати цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини