RU  UA

Дізнатися

Реставратори середньовічного собору залишили на скульптурі нагадування про пандемію Covid-19: фото

На кам'яній фігурі в Сент-Олбанському соборі з'явилася захисна маска

В Англії собор 14-го століття обзавівся сучасним елементом під час реставрації. На згадку про пандемію Covid-19 на одній зі скульптур муляр вирізав захисну маску, пише Live Science.

Фото: St. Albans Cathedral

Актуальна деталь з'явилася в Сент-Олбанському кафедральному соборі, який є найстарішим англіканським храмом Великобританії. Його будівництво почалося в кінці 11 століття на місці поховання християнського мученика Албана - першого святого Британських островів.

У заяві представників собору говориться, що крім ремонту і відновлення пошкоджених частин, муляри додали нову різьбу "в пам'ять про кризу в галузі охорони здоров'я, яка змінила світ у 2020 році". Тепер у невеликої кам'яної голови в кутку храму є маска, яка закриває її ніс і рот. "Ця крихітна фігурка буде важливим нагадуванням на століття про події минулого року", - написав настоятель Абі Томпсон у Твіттері.

Фото: Wikipedia

Сент-Олбанський собор не вперше відгукується на резонансні події сучасності. У 2020 році в храмі виставили картину "Таємна вечеря", на якій Ісус зображений темношкірим. Таким чином настоятель Томпсон хотів висловити свою солідарність з рухом Black Lives Matter.

  • У мережі висміяли провальну реставрацію статуї в Іспанії: схоже, це спадкоємець "Пухнастого Ісуса". Статуя на фасаді будівлі 1922 року перетворилася на мультяшного персонажа.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии