Лайм

Сьогодні в Нідерландах відбудеться I півфінал "Євробачення": де дивитися, коли виступить Україна та що говорять букмекери

За підсумками вечора до гранд-фіналу пісенного конкурсу пройдуть 10 країн-учасниць

Увечері 18 травня в Роттердамі (Нідерланди) відбудеться перший півфінал "Євробачення-2021" - на сцені місцевої арени Ahoy виступлять 16 учасників, в тому числі і представники України, гурт Go_A. Перший етап пісенного конкурсу стартує о 22:00 за Києвом, а ми поки згадуємо головне з того, що про нього варто знати - де дивитися, хто виступить і коли чекати номер українців, за якою системою будуть відібрані фіналісти та які наразі ставки букмекерів.

Сцена "Євробачення-2021" у Роттердамі, арена Ahoy Фото: NPO / NOS / Avrotros Nathan Reinds

Перший півфінал? Скільки їх взагалі та коли фінал?

Щорічно "Євробачення" проходить у три етапи: два півфінали та фінал. Цього року півфінали пройдуть 18 та 20 травня. З кожного півфіналу до гранд-фіналу пройдуть 10 учасників. Фінал відбудеться 22 травня, і в ньому за перемогу в конкурсі змагатимуться 26 артистів: по десять фіналістів з першого та другого півфіналів, п'ять представників "Великої п'ятірки" (Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Великобританія - країни-організатори та спонсори конкурсу, які щорічно автоматом проходять до фіналу) та представник країни-господині (цього році - Нідерландів).

Скільки всього країн бере участь у "Євробаченні-2021"?

Загалом цього року в конкурсі беруть участь 39 країн. Їх кількість знизилася на два після того, як у березні від участі відмовилася Вірменія (причиною стала напружена політична ситуація в країні), а в травні організатори дискваліфікували Білорусь (місцевий мовник представив пісню з політичним підтекстом, що було порушенням правил, і відмовився обирати іншу).

Хто виступить сьогодні в першому півфіналі?

Згідно з жеребкуванням, у першому півфіналі виступлять 16 учасників конкурсу. Порядок виступів буде наступним: Литва, Словенія, Росія, Швеція, Австралія, Північна Македонія, Ірландія, Кіпр, Норвегія, Хорватія, Бельгія, Ізраїль, Румунія, Азербайджан і Мальта, представницю якої, співачку Destiny, букмекери та глядачі називають однією з ймовірних переможниць цього року.

Порядок виступів країн у I півфіналі "Євробачення" 18 травня Фото: eurovision.tv

Представники України, гурт Go_A, виступлять з піснею SHUM під номером 15. Так як номер кожного учасника триває не більше трьох хвилин, виступ Go_A варто очікувати після 23:00.

До слова, давайте подивимося, короткий огляд усіх пісень першого півфіналу:

Добре, але ви так і не сказали, де дивитися перший півфінал "Євробачення"!

Точно, забалакались. Трансляцію першого півфіналу "Євробачення-2021" проведуть канали СТБ та UA: Перший, початок о 22:00 за київським часом. На каналі СТБ ефір пройде з коментарями Сергія Притули.

Які ставки букмекерів на проходження до фіналу?

Перед першим півфіналом ставки букмекерів знову змінилися, при цьому шанси Мальти, Кіпру, України та Литви на проходження до фіналу так само доволі високі (ймовірність понад 90%).

Ставки бумекерів на ранок 18 травняФото: eurovisionworld.com

Як уже згадувалося вище, до фіналу пройдуть тільки 10 учасників першого півфіналу, решта шість вирушать додому. На сьогоднішній день найбільш ймовірними фіналістами звуть представників Мальти, Кіпру, Литви, України, Росії, Швеції, Хорватії, Норвегії, Ізраїлю та Румунії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці