Лайм

Відбувся фінал Євро­бачення-2021: номер переможця та кращі виступи вечора

У ніч на 23 травня в Нідерландах обрали переможця "Євробачення-2021"

Увечері 22 травня у Нідерландах пройшов фінал "Євробачення-2021" - заключний етап пісенного конкурсу, в якому за перемогу боролися 26 країн-учасниць. В Україні пряму трансляцію на ТБ та онлайн провели канали СТБ та UA: Перший, старт прямих ефірів - о 22:00 за Києвом. theLime провів текстову онлайн-трансляцію, зібрав головні новини та кращі виступи на сцені арени Ahoy у Роттердамі.

1:46 - ПЕРЕМОЖЕЦЬ "ЄВРОБАЧЕННЯ-2021" - ІТАЛІЯ! Maneskin радіють! Україна - на 5 місці.

1:40 - Голосування глядачів утерло носа професійному журі. Україна отримала 267 балів, і це абсолютне визнання публіки!

1:29 - За результатами суддівського голосування група Go_A займає 9 місце. На першому - Швейцарія. 22-річний співак Gjon's Tears у захваті, а ми продовжуємо сподіватися на результати глядацького голосування.

1:23 - 12 балів Україна отримує від журі з Литви!

1:18 - Співачка TAYANNA оголосила, що від України 12 балів отримали італійські рокери Maneskin.

1:12 - Україна отримала 10 балів від професійного журі Бельгії. Поки для нашої країни цей результат - кращий. У лідерах - Франція і Швейцарія, дві франкомовні пісні.

00:52 - Голосування завершилося, і ведучі готуються оголосити оцінки суддів.

00:41 - Поки Європа голосує, глядачів радують живим попурі з пісень-переможців минулих років. Серед них - призери 1969 і 1975 років, а також фіни Lordi!

00:05 - На "Євробаченні" стартувало голосування. Поспішайте подарувати своїм фаворитам шанс на перемогу. Відправити СМС за Go_A з України не вийде, але за учасників з інших країн можна, якщо відправити їхній порядковий код на номер 7576.

00:00 - Завершує конкурсну частину виступ учасниці з Сан-Марино Senhit з піснею Adrenalina. Прямо зараз почнеться найвідповідальніша частина - голосування.

23:50 - Шведський співак Tusse з піснею Voices поставив собі амбітну мету стати першим чорношкірим переможцем "Євробачення".

23:47 - Італія - головний фаворит букмекерів на "Євробаченні-2021". Maneskin з піснею Zitti E Buoni - запальна суміш року і неприкритої сексуальності учасників групи.

23:44 - На сцені Jeangu Macrooy з Нідерландів з піснею Birth Of A New Age.

23:44 - Янгол у сонцезахисних окулярах TIX з Новрегіі дав нам перепочити після запальних України та Азербайджану.

23:40 - "Мамамамата Харі" азербайджанської співачки Efendi напевно залишиться в пам'яті фанатів "Євробачення" надовго.

23:37 - Француженка Барбара Праві не стала винаходити велосипед, і показала Європі класичний ліричний шансон. Перемога? Не думаємо.

23:31 - На сцені "Євробачення" українці Go_A з найдинамічнішою піснею конкурсу "Шум". Вокал Катерини Павленко змушує серце стукати трохи швидше, а рейв в залі Ahoy доводить, що веснянка остаточно і безповоротно зачарувала Європу.

23:27 - Не можемо всидіти на місці під запальну пісню Discoteque литовської групи The Roop. Якщо кому і програвати, то тільки цим харизматичним хлопцям.

23:21 - Учасниця з Болгарії VICTORIA зі спокійною піснею Growing Up Is Getting Old зробила ставку на чистий і ніжний вокал. Навіть без підтанцьовки і яскравого костюма їй вдалося зачарувати публіку.

23:15 - Фінські рокери Blind Channel не дають нам заснути з піснею Dark Side. Північна країна відмовилася від стереотипного поп-звучання, тому дуже відрізняється від до сусідів по сцені.

23:11 - Німець Jendrik з піснею I Do not Feel Hate вибрав найвеселіше спосіб заспівати про буллінг і ненависть, закликавши всіх жити дружно. Дуже сумніваємося, що позитивного співака дійсно можна ненавидіти.


Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Eurovision Song Contest (@eurovision)

23:08 - Протеже Філіпа Кіркорова Наталія Гордієнко не побалувала нас сильним вокалом і показала "ностальгічний" виступ у стилі початку 2000-х.

23:04 - Іспанський співак Blas Cantó представив типову для "Євробачення" ліричну баладу Voy A Quedarme, ніби даючи залу відпочити перед більш динамічними піснями.

23:00 - Ісладнія - один із головних фаворитів "Євробачення-2021", але їм не пощастило виступити в гранд-фіналі живцем: вокаліст групи Daði og Gagnamagnið заразився коронавірусом, і пісню 10 Years ми почули в запису.

22:55 - Швейцарський співак Gjon's Tears з емоційною і ніжною піснею Tout l'Univers зачарував зал високим і дзвінким вокалом. Юнак зміг розкрити свій талант, і публіка зустріла його бурхливими оваціями. До речі, Швейцарія востаннє перемагала на "Євробаченні" в 1988 році, і зробити це вдалося тоді ще нікому не відомій Селін Діон.

22:49 - Співачка Stefania з Греції з піснею Last Dance наповнила залу вайбами 80-х, і в свої 18 років показала яскраве шоу.


Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Eurovision Song Contest (@eurovision)

22:45 - Джеймс Ньюман з Великобританії - досвідчений хітмейкер, тому не прогадав, обираючи для участі в "Євробаченні" веселу танцювальну пісню Embers: Європа засиділася на карантині і хоче танцювати. Робити це під запальні біти і дзвінкі труби - простіше простого.

22:37 - Дівоче тріо з Сербії Hurricane з піснею Loco Loco довело, що класичне поєднання брюнетки, блондинки і рудоволосої все ще може здивувати аудиторію. Динамічна хореографія не заважає дівчатам викладатися на всі 100%.

22:33 - Португальська група The Black Mamba і її солодкоголосий вокаліст налаштували зал на ліричний лад з піснею Love Is On My Side - композиція присвячена секс-працівниці, яка мріє про чисту любов.

22:30 - Мальта поки жодного разу не перемагала на "Євробаченні", але у співачки Дестіні з запальною піснею Je Me Casse є всі шанси увійти в історію. Цікавий факт: 18-річна виконавиця вже перемагала в дитячому "Євробаченні".

22:26 - На сцені з'явилася учасниця з Росії Маніжа з піснею "Русская женщина". Публіка зустріла її театралізований номер дуже тепло, але на батьківщині дівчину критикували за слабкі вокальні дані, текст пісні і навіть за походження (вона з Таджикістану).

22:23 - Бельгія відправила на "Євробачення-2021" ветеранів поп-сцени Hooverphonic, але крім впізнаваної назви група не знайшла, чим здивувати аудиторію: їхній номер виглядає більш ніж стримано.

22:18 - Ізраїльська співачка Eden Alene вокальним діапазоном в 5 октав виконала пісню Set Me Free, і у неї є всі шанси стати танцювальним хітом літа.

22:13 - Албанська співачка Anxhela Peristeri з піснею Karma мріяла виступити на "Євробаченні" протягом 20 років, і навіть пандемія не завадила їй дістатися до Роттердама. Співачка в клубах диму спробувала підкорити Європу глибоким вокалом, але в цьому році її пісня явно поступиться більш динамічним і оптимістичним композиціям.

22:10 - Учасниця з Кіпру Елена Цагріну відкриває конкурсні вступу з піснею El Diablo, і хоча православна церква була проти "оспівування диявола", її номер виявився одним з найпопулярніших на YouTube.

22:03 - У Роттердамі стартував гранд-фінал конкурсу "Євробачення-2021". Вечір розпочався з "параду прапорів": схвильовані учасники виходять на сцену арени Ahoy для привітання. Публіка дуже тепло зустріла групу Go_A, і ми сподіваємося, що це додасть їм енергії перед виступом. Чекаємо українців під номером 19 і вболіваємо за їхню перемогу.

Хто і в якому порядку виступить у фіналі "Євробачення-2021"

За кришталевий мікрофон "Євробачення" в два етапи позмагаються 26 учасників: по 10 фіналістів з першого та другого півфіналів, представники країн "Великої п'ятірки" (Німеччини, Франції, Італії, Іспанії та Великобританії - організаторів і спонсорів конкурсу, які щорічно автоматом проходять до фіналу) та представник країни-господині (цього року - Нідерландів).

Виступи пройдуть у наступному порядку:

Фото: eurovision.tv

Представники України, гурт Go_A, виступлять у другій частині фіналу під номером 19. Музиканти повернуться на сцену з піснею SHUM ( "Шум"), яка після першого півфіналу зібрала понад 5 млн переглядів і стала хітом на YouTube.

Подивитися короткий огляд всіх пісень фіналу можна тут:

Які ставки на фінал роблять букмекери

У день фіналу лідерами у прогнозах букмекерів та претендентами на першу трійку залишаються представники Італії, Франції та Мальти. П'ятірку закривають учасники від Швейцарії та України, десятку - Ісландії, Фінляндії, Португалії, Сан-Марино та Болгарії.

Ставки букмекерів на фінал "Євробачення-2021" Фото: eurovisionworld.com

Переможця 65-го пісенного конкурсу "Євробачення-2021" шляхом голосування оберуть телеглядачі та члени журі від кожної країни-учасниці. Ім'я переможця глядачі дізнаються в ніч на 23 травня.

Як проголосувати у фіналі "Євробачення-2021"

Згідно з правилами конкурсу, голосувати за свого учасника країні заборонено. Тобто, українці не можуть підтримати голосами представника України, гурт Go_A.

Щоб проголосувати за свого фаворита, глядачам буде потрібен телефон. З нього необхідно відправити смс з порядковим номером конкурсанта на короткий номер 7576. Номери фіналістів, а також вартість відправки повідомлення будуть вказані на телеекранах під час прямого ефіру.

А тим часом, кокурсна пісня SHUM гурту Go_A займає 5 сходинку у ТОП-50 трендів Spotify по всьому світу!


Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Go_A (@go_a_band)

  • А тим часом стало відомо, що в гранд-фіналі "Євробачення-2021" не зможе виступити переможець 2019 року Дункан Лоуренс. У день другого півфіналу артист отримав позитивний тест на коронавірус.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Велика честь для мене: Девід Бекхем розсекретив подробиці зустрічі з Чарльзом III

Девід Бекхем і Чарльз III зустрілися - про що говорили знаменитості та яку посаду отримав футболіст від британського монарха

Дмитро Удовиченко переміг на престижному музичному конкурсі у Бельгії: що відомо про скрипаля

Скрипаль Дмитро Удовиченко став першим українцем, який переміг на престижному музичному конкурсі імені королеви Єлизавети

Володимир Завадюк висловився про життя після камінг-ауту та показав романтичні фото з коханим

Володимир Завадюк розповів про життя після камінг-ауту - продюсер показав свого обранця та висловився про стосунки з мамою