Лайм

Відскрипів II півфінал "Євробачення": запалювали тільки фіни та Ісландія, і не всі наживо

Всього у другому півфіналі виступили 17 учасників конкурсу

Увечері 20 травня у Роттердамі (Нідерланди) відбувся другий півфінал "Євробачення-2021". На сцені місцевої арени Ahoy виступили представники 17 країн, і тільки 10 з них отримали місце у гранд-фіналі, який відбудеться 22 травня.

Другий етап конкурсу суттєво відрізнявся від бадьорого та яскравого першого - більшість номерів у ньому виявилися доволі прісними та багато в чому вторинними. Відрізнитися вдалося лише кільком артистам, нехай навіть і не наживо через коронавірус. Ми зібрали їх виступи в цьому матеріалі.

Сан Марино

Відкрила другий півфінал італійська співачка еритрейського походження Senhit. Вона вже представляла Сан Марино на "Євробаченні" у 2011 році, коли конкурс проходив у німецькому Дюссельдорфі, але до фіналу не пройшла. Цього року артистка пробує свої сили з танцювальним поп-треком Adrenalina. Номер запам'ятався ефектною появою співачки, танцюристами, обличчя яких були закриті екранами з написами, та речитативом американського репера Фло Райда, появу якого зал зустрів гучними оваціями.

Молдова

Молдову цього року представляє Наталія Гордієнко. Її підготовкою до конкурсу займався Філіп Кіркоров, через що в мережі співачку почали порівнювати з іншого артисткою, яку він якось просував на "Євробаченні", - з Ані Лорак. Кажуть, що навіть срібляста сукня Гордієнко нагадує конкурсне вбрання Лорак, а підтанцьовка - шоу-балет українки.

Ісландія

Виступ Ісландії глядачі побачили в запису. Один з учасників гурту Daði & Gagnamagnið підхопив Covid-19, через це колектив не зміг вийти на сцену. Daði & Gagnamagnið - один з фаворитів "Євробачення-2021", музикантам пророкують впевнене місце у п'ятірці за підсумками конкурсу 22 травня. І не дарма, просто погляньте, якими неординарними на сцені були ці конкурсанти.

Сербія

Дівочий гурт Hurricane виступив з динамічною піснею Loco Loco з вайбом дискотеки 80-х. Чорні сексуальні сукні, поривчастий вітерець, диско-куля та запальні танці в стилі Бейонсе.

Тріо утворилося в 2017 році, і за останній рік значно набрало популярності в Сербії. Одна з вокалісток колективу, Санья Вучич, вже брала участь у "Євробаченні", але як сольна артистка. Вона представляла країну у конкурсі 2016 року і зайняла тоді 18 місце.

Фінляндія

Фінляндія зробила ставку на металістів Blind Channel і не прогадала. Номер музикантів видався одним з найзапальніших, і точно запам'ятається всім євро-фанам. Учасники колективу влаштували на сцені справжнє вогняне шоу.

Самі хлопці участь у конкурсі розглядають як можливість вивести свою творчість на світовий музичний ринок. За словами учасників колективу, пісня Dark Side, яку вони обрали для "Євробачення", повинна виконуватися разом з аудиторією, як свого роду загальний досвід. "Тепер нам потрібно знайти цю аудиторію - і ми знаємо, що там буде багато людей, які відчувають себе точно так само, як ми", - згадували перед конкурсом музиканти.

Хто пройшов до гранд-фіналу "Євробачення-2021"

За підсумками другого півфіналу журі та телеглядачі обрали 10 фіналістів: ними стали представники Албанії, Сербії, Болгарії, Молдови, Португалії, Ісландії, Сан-Марино, Швейцарії, Греції та Фінляндії.

До слова, тепер відомі всі 26 фіналістів, які виступлять ще раз на сцені арени Ahoy 22 травня. З першого півфіналу до гранд-фінал пройшли Норвегія, Ізраїль, Росія, Азербайджан, Мальта, Литва, Кіпр, Швеція, Бельгія та Україна. З другого - країни, перераховані вище. Також у фіналі виступлять представники країн "Великої п'ятірки" (Німеччини, Франції, Італії, Іспанії та Великобританії - організаторів і спонсорів конкурсу, які щорічно автоматом проходять до фіналу) та представник країни-господині (цього року - Нідерландів).

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

"Захищатиму Сергія Жадана, а не тих, хто на нього котить бочку". Інтерв’ю з Олександром Положинським

Олександр Положинський розповів про військову службу, творчість в умовах війни та висловився щодо публічної критики Сергія Жадана.

"Особисто я не зіштовхувалася з цензурою на телемарафоні". Інтерв’ю з Марічкою Падалко

Українська телеведуча Марічка Падалко поділилася цікавою інформацією про Майкла Дугласа, розповіла про благодійну діяльність та роботу під час війни.

"Ось зранку був у психотерапевта. Це взагалі мені допомагає не забити болт на життя". Інтерв’ю з MÉLOVIN

MELOVIN розповів про новий досвід у кріслі журі, концерти в Україні та за кордоном, а також про те, як він допомагає українській армії.