Лайм

У США помер найстаріший з шимпанзе - за мірками людини він був вже пенсіонером

У дикій природі ці примати живуть близько 33 років

У зоопарку Сан-Франциско (США) помер шимпанзе на прізвисько Коббі. Примату було 63 роки і його вважали найстарішим у світі. Причина смерті тварини поки не встановлена, але співробітники звіринця впевнені, що їхній улюбленець помер через похилий вік.

Коббі знаходився в зоопарку з 1960-х років і був невід'ємною його частиною. "Він торкнувся багатьох життів, і у людей залишилося так багато спогадів про нього. Він незамінний, і наші серця розбиті. Нам всім буде не вистачати його красивої сивої бороди, що спостерігає за нами з верхнього майданчика двору", - сказала виданню NY Post Таня Петерсон, генеральний директор Зоологічного суспільства Сан-Франциско.

Фото: facebook.com/sanfranzoo

Шимпанзе знаходяться під загрозою зникнення, і вони вважаються одними з найбільш вразливих приматів в Африці через полювання, втрату середовища проживання та хвороби. У дикій природі ці примати живуть близько 33 років, а під наглядом людини - від 50 до 60 років.

Фото: facebook.com/sanfranzoo

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil