Лайм

Єлизаветі II подарували новий сорт троянд, названий на честь принца Філіпа

Королева отримала подарунок з нагоди сторіччя покійного чоловіка

10 червня принцу Філіпу виповнилося б 100 років - чоловік Єлизавети II не дожив до ювілею всього два місяці. З нагоди дня народження герцога Единбурзького королеві зробили зворушливий подарунок.

Президент Королівського садівницького товариства Кейт Вид ппдарував Її Величності сорт троянд, названий на честь її покійного чоловіка. Темно-рожеву квітку, яка отримала назву "Герцог Единбурзький", висадили в саду Віндзорського палацу.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від The Royal Family (@theroyalfamily)


"Це троянда, названа Герцогом Единбурзьким, вирощена в честь його сторіччя, і ця троянда в пам'ять про всі чудесні речі, які він зробив за своє життя, щоб усі пам'ятали, як багато він зробив", - сказав Вид виданню Daily Mail.

Принц Філіп помер 9 квітня від старості. Останні роки життя він багато хворів, і з 2017 року майже перестав з'являтися на публіці. Початок 2021 року герцог Единбурзький провів в лікарні, куди потрапив для лікування інфекції. 16 березня чоловік Єлизавети II повернувся до Віндзорського замку, де зупинявся з королевою аж до своєї смерті.

  • Похорон принца Філіпа відбувся 17 квітня на території замку Віндзорів, жалобну церемонію дивилися 13,6 млн британців. Раніше такою цифрою глядачів біля телеекранів могли похвалитися лише принц Гаррі та Меган Маркл, чиє весілля було резонансною подією.
  • Дивіться на theLime 10 зворушливих фото королеви та її чоловіка , які пронесли кохання крізь роки. Єлизавета та Філіп прожили разом 73 роки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil