Лайм

Королівська родина попрощалася з принцом Філіпом: як пройшов похорон герцога Единбурзького

Попрощатися з чоловіком королеви Єлизавети II прийшли лише члени королівської родини

17 квітня в Лондоні відбулася церемонія прощання з герцогом Единбурзьким принцом Філіпом - королівська родина поховала 99-річного чоловіка королеви Єлизавети II у каплиці Святого Георгія.

Через пандемію коронавіруса попрощатися з герцогом особисто прийшли лише близькі - дружина, діти, онуки та інші родичі. Всі інші могли стежити за процесією по телебаченню та онлайн. До вечора відео панахиди з'явилося і на YouTube-каналі The Royal Family.

Принц Філіп помер 9 квітня у віці 99 років. Свій 100-й день народження чоловік королеви міг би відсвяткувати вже через два місяці. До дня похорону труна з тілом герцога перебувала в Меморіальної каплиці Альберта, тепер же похована в каплиці Святого Георга.

Попрощатися з принцом Філіпом особисто, крім королеви Єлизавети II, прийшли четверо його дітей (принц Чарльз, принцеса Анна, принц Ендрю, принц Едвард) та вісім онуків з дружинами та чоловіками. Без дружини попрощатися з дідом прилетів із США принц Гаррі - герцогиня Сассекська Меган Маркл чекає на другу дитину і вже знаходиться на доволі великому терміні вагітності для перельотів і стресових ситуацій.

Похорон принца Філіпа Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Королева Єлизавета II під час панихидиФото: Getty Images

У цей день ЗМІ активно обговорювали не тільки відсутність Меган Маркл, а й вихід на публіку принца Ендрю, молодшого серед синів принца Філіпа. Через секс-скандал з бізнесменом Джеффрі Епштайном герцог Йоркський навіть не збирався відвідувати святкування 100-річчя свого батька.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі