Лайм

Яким був молодий танцюрист Чапкіс: син артиста показав унікальні кадри

Хореограф зображений з ансамблем імені Вірського, якому присвятив 26 років свого життя

Грег Чапкіс, син Григорія Чапкіса, сумує за батьком, життя якого обірвалося 13 червня. Спадкоємець хореографа публікує архівні фотографії та згадує різні періоди його життя.

На нових кадрах Чапкіс-молодший показав, яким його знаменитий батько був в молодості. Грег розмістив в "сторіз" кілька чорно-білих знімків, на яких Григорій Миколайович сфотографований під час танцю.

Фото: instagram.com/gregchapkis

На унікальних фотографіях молодий танцюрист зображений на сцені, коли він виконував гопак. На ньому - шаровари, вишиванка, чоботи та козацька шапка.

У той час Чапкіс був частиною танцювального ансамблю імені Вірського, якому присвятив 26 років свого життя. В цей художній колектив юний танцюрист прийшов в 16 років. Він був задіяний майже у всіх його хореографічних постановках, брав участь в 70 зарубіжних гастрольних поїздках. Цей період був одним з найяскравіших у житті покійного танцюриста.

Фото: instagram.com/gregchapkis

До того, як стати частиною знаменитого колективу, юний Чапкіс навчався в залізничному училищі й танцював в ансамблі пісні і танцю суспільства "Трудові резерви". Одного разу в складі цього колективу підліток-танцюрист виступив в старому кремлівському театрі, і цей вечір, як згадував Григорій Миколайович, змінив його життя назавжди. Після концерту його несподівано підхопив Сталін, який сидів у першому ряду, та посадив до себе на коліна, а потім вручив коробку з наручним годинником.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Greg Chapkis (@gregchapkis)

  • Григорій Чапкіс помер 13 червня у віці 91 рік. Поховають народного артиста України у п'ятницю, 18 числа. В цей же день відбудеться і прощання. Шанувальники творчості хореографа зможуть попрощатися з кумиром в Клубі Кабінету міністрів.
  • Українські знаменитості в Instagram вшанували пам'ять покійного артиста, в їх числі - Юрій Горбунов, Леся Нікітюк, Наталія Могилевська, Ілона Гвоздьова, продюсер шоу "Танці з зірками" Володимир Завадюк та інші.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ