Лайм

Син Чапкіса прилетів до Києва на похорон батька: фото

18 червня артиста поховають на Байковому кладовищі

У п'ятницю, 18 червня, в Києві попрощаються з народним артистом України, танцюристом та хореографом Григорієм Чапкісом. Церемонія прощання відбудеться у Національній Філармонії України на Володимирському узвозі з 11:00 до 13:00, після чого артиста поховають на Байковому кладовищі.

Увечері 17 вересня до Києва прилетів старший син хореографа Грег Чапкіс. Танцюрист, який побудував кар'єру в США, поділився в Instagram коротким відео з центру міста.

Фото в "сторіз" Грега Чапкіса Фото: Instagram / @gregchapkis

Про смерть 91-річного Григорія Чапкіса стало відомо ввечері 13 червня. На ранок наступного дня Юрій Горбунов, Катерина Кухар, Леся Нікітюк, Наталія Могилевська та інші українські знаменитості в Instagram вшанували пам'ять покійного артиста та судді танцювального шоу "Танці з зірками".

Спочатку церемонію прощання з Чапкісом планували провести в Клубі Кабінету міністрів, але пізніше плани змінилися.

Що ми знаємо про Григорія Чапкіса

Григорій Чапкіс народився в лютому 1930-го року і почав танцювати вже у віці 10-ти років. До 20-ти років майбутній народний артист України працював хореографом в Театрі ім. Івана Франка, а з 1955-го виступав у складі Державного ансамблю танцю УРСР під керуванням Павла Вірського.

Григорій Чапкіс з дочкою Лілією та сином Грегом Фото: Instagram / @gregory_chapkis

Згодом Чапкіс відкрив іменну школу танців, став лауреатом кількох престижних конкурсів, а також знаменитістю на ТБ. Зокрема, як суддя танцювального шоу "Танці з зірками".

Останні кілька місяців Чапкіс хворів. В середині грудня хореограф потрапив до лікарні із запаленням легенів. Перед Новим роком хореографа виписали, але вже незабаром лікарі наполягли на повторній госпіталізації. 13 червня артист помер в колі рідних.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil