RU  UA

Дізнатися

Ну все, майбутнє вже тут. Словацький вчений здійснив перший політ на своєму автомобілі AirCar: відео

Для створення гібрида винахіднику знадобилося два роки

Літаючий автомобіль - один з головних атрибутів "майбутнього", яке ми бачили у фільмах Роберта Земекіса, Люка Бессона, про яке читали в книгах письменників-фантастів. Ну, здається, все. Ось воно й настало. Словацький винахідник Стефан Кляйн здійснив 35-хвилинний політ з Нітри до Братислави на своєму гібридному автомобілі з простою назвою AirCar. Відео експерименту він розмістив на YouTube-каналі KlienVision.

Прототип авто, розроблений Кляйном, трансформується в літак за 2 хвилини і 15 секунд. AirCar розвиває швидкість до 170 км/год і розрахований на польоти на висоті до двох з половиною км. Поки машина вченого здійснила політ між двома містами, але Кляйн вже впевнений, що вона здатна долати й далекі відстані.

Від літаючих машин в тому ж "5 елементі" Бессона AirCar відрізняє великий пропелер, встановлений ззаду, і широкі крила. До того ж злетіти вертикально на автомобілі не вийде, йому необхідний розгін.

Фото: YouTube / KlienVision

Фото: YouTube / KlienVision

У салоні AirCar є місце і для пасажира. При цьому, підкреслює Кляйн, загальна вага мандрівників не має перевищувати 200 кг. Команда Кляйна працювала над гібридом близько двох років, і за цей час витратила майже два мільйони євро.

  • Раніше ми розповідали про шанувальника кіно, який зробив копію машини з "Мисливців за привидами". Але найцікавіше не це. Невдовзі чоловік знайшов їй незвичайне й доволі прибуткове застосування.
  • Читайте також на theLime, як малюк залишився в Tesla та випадково придбав для мами повний пакет автопілота. Лише за $10 тисяч.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бизнесмен Иракли Макацария стал популярным благодаря шоу Холостяк. Сейчас он с семьей живет в Грузии

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Сын Марички Падалко и Егора Соболева в 17 лет осваивает военный навык – парень учится собирать fpv-дроны, чтобы помочь отцу на фронте

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Что означают символы на вышиванке Владимира Зеленского и Елены Зеленской, в которых они поздравили украинцев с Днем вышиванки 2024