Лайм

TikTok видалив мільйони дитячих акаунтів і розповів про порушення правил сервісу

Сервіс обміну відео доступний для користувачів від 13 років

У першому кварталі 2021 року TikTok видалив майже 7,3 мільйона дитячих акаунтів, пише BBC. Згідно з правилами, платформа доступна тільки для користувачів від 13 років, однак вона користується популярністю і у дітей молодшого віку.

Фото: pixabay.com

Маленькі "порушники" складають незначну частину видалених акаунтів, загальна кількість яких перевищує 11 млн 149 тис. TikTok підкреслив, що встановив кілька захисних бар'єрів для підлітків, включаючи обмеження на обмін особистими повідомленнями і потокову передачу відео у реальному часі. Такі функції доступні лише користувачам від 16 років. Облікові записи осіб молодше 16 років будуть автоматично переведені у приватний режим.

Також сервіс видалив майже 62 млн відео за порушення правил застосунку. Ця кількість складає менше 1% всіх завантажених відео. 82% роликів були видалені до перегляду, 91% - до того, як на них хтось поскаржився, 93% - протягом 24 годин після публікації.

Тим часом занепокоєння з приводу популярності TikTok у дітей зростає не тільки через сумнівний контент, але і через збір і використання даних. Платформа не повідомляє, як саме вона дізнається, що користувачам менше 13 років, але кількість віддалених акаунтів говорить про те, що окрім автоматичних процесів також використовується і людська модерація.

У квітні колишній комісар у справах дітей в Англії Енн Логфілд подала позов через непрозоре використання даних неповнолітніх. Юристи стверджують, що TikTok використовує особисту інформацію, номери телефонів, відео, точне місце розташування і біометричні дані без попередження і згоди дітей та батьків.

Зараз у TikTok більше 800 мільйонів користувачів по всьому світу, а материнська компанія ByteDance в минулому році заробила мільярди прибутку, велика частина з яких припала на доходи від реклами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня