RU  UA

Дізнатися

В Австралії розгорівся скандал через моторошну рекламу вакцинації від COVID-19: відео

Молодих людей закликали записуватися на щеплення, отримати які вони зможуть лише в кінці року

Уряд Австралії випустив соціальну рекламу із закликом вакцинуватися від COVID-19. Незважаючи на важливий посил, ролик жорстко розкритикували, пише BBC.

У рекламі зображена молода жінка на лікарняному ліжку, підключена до апарату штучної вентиляції легенів. Жінка задихається, злякано дивлячись у камеру. Текст говорить: "Covid-19 може вразити будь-кого. Запишіться на вакцинацію".

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

У соцмережах критики кажуть, що в страшній рекламі не слід знімати молоду жінку, оскільки в Австралії люди молодше 40 років зможуть отримати доступ до вакцин тільки в кінці 2021 року. Офіційні представники охорони здоров'я також рекомендують молодим людям чекати вакцину Pfizer замість наявної AstraZeneca.

"Абсолютно образливо запускати таку рекламу, коли австралійці цієї вікової групи все ще чекають на щеплення", - пишуть у Twitter. - "Чому реклама націлена на молодих людей, які навіть не можуть отримати рекомендовану вакцину? Хіба ми не повинні боротися з нерішучістю щодо вакцинації серед осіб старше 55 років? Чому завжди звинувачують молодих?" "Лякати молодь, яка не може вакцинуватися - не дуже вдале рішення".

Головний санітарний лікар Австралії Пол Келлі захистив ролик. "Він має бути наочним, щоб донести думку про необхідність залишатися вдома, проходити тестування і записуватися на вакцинацію. Ми зняли це тільки через ситуацію в Сіднеї", - сказав він.

У Сіднеї третій тиждень поспіль діють жорсткі обмеження через спалах штаму Дельта. В Австралії наразі повністю вакциновано трохи більше 10% населення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Создатели Холостяка сообщили о большом количестве анкет после того, как объявили имя нового героя Александра Терена Будько

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення опровергло заявление alyona alyona о штрафе украинской делегации за футболки с призывами освободить военнопленных

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

В День семьи 2024 в Украине певица Lama показала фото со своим избранником Романом и высказалась о семейных ценностях