RU  UA

Дізнатися

Золотих рибок з акваріума випустили в озеро - вони виросли і стали великою проблемою

Колишні власники золотих рибок недооцінили їхню небезпеку

Влада міста Бернсвілл в американському штаті Міннесота закликала жителів не випускати акваріумних рибок в озера. Виявилося, що в дикій природі ті стають дуже великими і можуть завдати серйозної шкоди екосистемам.

Фото: https://twitter.com/BurnsvilleMN

У Twitter-акаунті Бернсвілла з'явилися фотографії декількох великих золотих рибок, спійманих в озері Келлер. В акваріумах ці істоти зазвичай виростають до 5 см, тому знімки викликали фурор у соцмережах.

Фото: https://twitter.com/BurnsvilleMN

"Будь ласка, не випускайте золотих рибок у ставки і озера! - йдеться в публікації. - Вони виростають більше, ніж ви думаєте, і сприяють погіршенню якості води, псують донні відкладення і викорчовують рослини".

Фото: https://twitter.com/BurnsvilleMN

Крім того, золоті рибки швидко розмножуються і домінують серед місцевих видів, пише BBC. У 2017 році міська рада Мюнхена в Німеччині заявила, що косяки золотих рибок у місцевих ставках і озерах позбавили їжі всіх суперників. Проблема стала настільки серйозною, що тепер запуск рибок у громадські водойми загрожує великим штрафом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

В Мальме состоялся финал Евровидения 2024 – какими были лучшие выступления артистов – кто попал в топ-7 - видео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona и Jerry Heil заняли 3 место на Евровидении 2024 года по результатам судейского и зрительского голосования - таблица

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность