RU  UA

Дізнатися

У Гонконзі в дитячій книзі про овець побачили підбурювання до заколоту - авторів заарештували

Тепер їм загрожує до 2 років позбавлення волі

У Гонконзі п'ять чоловік заарештували за підбурювання до заколоту. Причиною стала серія дитячих книг про овець, у яких автори алегорично описали протести активістів демократичного руху, пише The Guardian.

Фото: photostockeditor.com

Поліція Гонконгу заявила, що двоє чоловіків і три жінки у віці від 25 до 28 років "вступили в змову з метою публікації, розповсюдження, демонстрації або копіювання крамольних публікацій". "Група намагалася розпалити ненависть громадськості - і особливо дітей молодшого віку - до уряду і судової систему Гонконгу, підбурювала до насильства і незаконних дій", - йдеться в заяві.

Заарештовані чоловіки і жінки були членами профспілки логопедів Гонконгу. Нещодавно їхня організація опублікувала три книги з картинками, які пояснювали дітям демократичний рух Гонконгу. Прихильники демократії в них зображені у вигляді овець, які живуть у селі в оточенні вовків.

Перша книга під назвою "Вартові села овець" пояснює протести 2019 року. Друга - "Двірники Овечого села" - розповідає, як сільські прибиральники оголосили страйк, щоб вигнати вовків, які всюди залишали сміття. Історія натякала на страйк медиків Гонконгу в 2020 році, які вимагали закрити кордон із материковим Китаєм на початку пандемії коронавірусу. Сюжет третьої книги "12 сміливців з овечого села" оповідає про групу овець, які втекли з села на човні через вовків. Так автори розповіли про 12 гонконгських активістів, які в 2020 році спробували втекти на катері на Тайвань, але були затримані береговою охороною та ув'язнені.

За підбурювання авторам книг загрожує до 2 років позбавлення волі. Більшості заарештованих за такі злочини відмовляють у звільненні під заставу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

Фіналіст "Євробачення-2024" з Нідерландів не з'явився на генеральній репетиції: ведеться розслідування

Представитель Нидерландов на "Евровидении-2024" Йост Кляйн отстранен от генеральной репетиции перед финалом, где жюри выставляли оценки

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Виктор Розовый вышел на связь в соцсетях и рассказал о своем состоянии после тяжелого ранения головы - комик показал фото из больницы