RU  UA

Дізнатися

Весільний торт принца Чарльза і принцеси Діани продадуть на аукціоні - як виглядає 40-річний десерт

Пробувати історичний смаколик аукціоністи не радять

40 років тому принц Чарльз і принцеса Діана одружилися на розкішній церемонії у соборі Святого Павла в Лондоні. Для свята кондитери спекли 28 весільних тортів, і шматок одного з них продадуть на аукціоні 11 серпня, пише NY Post.

Торт вагою 800 грамів має основу з білого марципану і прикрашений солодким королівським гербом золотого і срібного кольорів. Очікується, що історична насолода принесе її нинішнім власникам більше 700 доларів.

Фото: Dominic Winter Auctioneers via AP

Спочатку торт належав Мойрі Сміт - співробітниці домогосподарства королеви Єлизавети в Кларенс-хаус. Жінка зберігала десерт у жерстяній коробці з написом: "Обережно - весільний торт принца Чарльза і принцеси Діани". Вперше його виставили на аукціон у 2008 році, і тепер він знову продається. Лот також включає в себе програму церемонії та меню весільного бранча.

Аукціоністи повідомили, що торт у чудовому стані, але їсти його не рекомендується. Всього для весілля Чарльза і Діани приготували 28 тортів, головний із яких випікали протягом 14 тижнів. П'ятиярусний фруктовий торт був прикрашений гербом принца Уельського, фамільним гербом Спенсерів та квітами, включаючи троянди і орхідеї.

Діана і Чарльз були одружені з 1981 по 1996 рік. Через рік після розлучення принцеса загинула в автокатастрофі у віці 36 років.

  • Читайте на theLime, чому весілля принца Чарльза і принцеси Діани назвали однією з найбільш лицемірних подій в історії королівської сім'ї. Казковий фасад свята приховував від публіки ревнощі і біль молодої нареченої.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии