Лайм

Кажуть, Філіпу Кіркорову таки заборонили в'їзд в Україну: в мережі з'явився цікавий документ

При цьому його імені немає в так званому чорному списку Мінкульту

Активіст Сергій Стерненко заявив, що російському співакові Філіпу Кіркорову все-таки заборонили в'їзд в Україну терміном на три роки. Він показав документ, в якому сказано, що заборона діє ще з 7 червня 2021 року.

Скріншот відповіді від СБУ Олегу Стефанику, який надійшов 16 липня, блогер опублікував на своєму YouTube-каналі 3 серпня. При цьому Стерненко зазначає, що концерти Кіркорова як і раніше можна транслювати на українському телебаченні та радіо.

Фото: Кадр з відео

Нагадаємо, що 24 червня Філіп Кіркоров поповнив так званий чорний список Мінкульту України - перелік осіб, які становлять загрозу нацбезпеці держави. Підставою для заборони в'їзду в країну стали гастролі співака в окупований РФ Крим, а також відкрита підтримка анексії.

Втім, вже 27 числа ім'я Філіпа Кіркорова несподівано зникло з "чорного списку". У Мінкульті заявили, що виключили російську зірку зі списку персон нон грата на прохання СБУ.

На сьогоднішній день на офіційному сайті Мінкульту, де є весь перелік небажаних осіб, імені Філіпа Кіркорова немає. Тому питання про заборону поки залишається відкритим.

Фото: instagram.com/fkirkorov

  • Україна - не перша країна, яка внесла Кіркорова до переліку небажаних осіб. У січні артисту на 5 років заборонили в'їзд до Литви - таким чином в країні відреагували на багаторазові візити артиста в окупований Крим, якими Кіркоров не тільки порушує закони України, а й "свідомо заперечує територіальну цілісність і суверенітет держави", а також виправдовує агресивну політику діючої влади РФ.

Найцікавіші історії та новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Євробаченні-2024" переміг представник Швейцарії Nemo - alyona alyona та Jerry Heil посіли третє місце у фіналі