RU  UA

Дізнатися

Сад в Англії назвали найсмертоноснішим у світі - кожна рослина тут може вбити людину

Отруйний сад приваблює допитливих туристів

Отруйний сад у Нортумберленді (Англія) має невелику площу, але кожна рослина в ньому може вбити людину або заподіяти їй істотної шкоди. Саме тому сад прозвали найсмертоноснішим у світі, пише Daily Star.

Сад надійно захищений від розсіяних гуляк і закритий великими залізними воротами з промовистим написом: "Ці рослини можуть убити".

Фото: Birmingham Mail

Відвідувачі можуть увійти в сад тільки в супроводі гіда, їм заборонено нюхати, торкатися чи пробувати рослини на смак. Відомі випадки, коли недовірливі туристи нюхали рослини і непритомніли через отруйні випари.

Фото: Birmingham Mail

В саду росте близько 100 "отруйних, дурманних і наркотичних" рослин. Серед них - пекучий борщівник, сині квіти тої, які здавна використовували для отруєння стріл, а також лавр, свіже листя якого містить ціаніди.

Отруйний сад - дітище Джейн Персі, герцогині Нортумберленд, яка хотіла бути оригінальною на тлі типових садів із квітами. Аристократка не помилилася, і помилуватися небезпечними рослинами регулярно приходять допитливі туристи.

Одна з улюблених рослин герцогині - бругмансія, або ангельські труби. Цей член сімейства пасльонових зростає у дикій природі в Південній Америці. "Вона працює як афродизіак, перш ніж вб'є вас, - каже Персі. - Вікторіанські леді часто тримали квітку рослини на своїх столах і додавали невелику кількість її пилку собі в чай, щоб спровокувати ЛСД-подібний ефект. Це дивовижний спосіб померти, тому що він абсолютно безболісний".

"Деякі з цих рослин зустрічаються в садах у багатьох людей. Але люди не знають, наскільки вони небезпечні насправді, - розповів головний садівник Тревор Джонс. - Людей інтригують отруйні рослини, і я часто хвилююся, що вони почнуть вирощувати їх вдома, не усвідомлюючи, на що вони здатні".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У мережі пліткують про розлучення Дженніфер Лопес з Беном Аффлеком: співачка відреагувала

В сети подозревают, что Дженнифер Лопес и Бен Аффлек разводятся - певица сделала неоднозначное заявление

Електронна черга не діє: Анатолій Анатоліч розповів про невдалу спробу потрапити в ТЦК

Анатолий Анатолич заявил, что электронные очереди в ТЦК не работают – шоумен поделился своим опытом и выводами

Артем Пивоваров відверто висловився про рідного батька, з яким намагався налагодити стосунки

Артем Пивоваров впервые прокомментировал тему отношений с отцом, который ушел из семьи - певец пытался наладить общение с ним