RU  UA

Дізнатися

Американка звинуватила принца Ендрю в зґвалтуванні - її позов розглянуть у суді

Син королеви заперечує причетність до секс-скандалу

У Нью-Йорку американка Вірджинія Джуффре подала позов проти принца Ендрю. Жінка звинувачує середнього сина королеви Єлизавети II у зґвалтуванні, пише BBC.

37-річна Джуффре стверджує, що в 2001 році її привезли до Великобританії, щоб зайнятися сексом з Ендрю. Принц нібито брав участь в сексуальних діях без її згоди, знаючи, що вона неповнолітня, і що вона була жертвою торгівлі людьми.

Фото: Getty Images

Раніше Джуффре стверджувала, що нині покійний фінансист і засуджений секс-злочинець Джеффрі Епштейн втягнув її в проституцію у віці 17 років, після чого відсилав до принца Ендрю.

Принц Ендрю неодноразово заперечував слова Джуффре. У 2019 році в інтерв'ю BBC Newsnight він сказав, що не пам'ятає, щоб колись зустрічав 17-річну Джуффре, і що не міг займатися з нею сексом у Лондоні 10 березня 2001 року, оскільки в той день возив своїх дочок на вечірку.

У позові Джуффре йдеться, що принц зґвалтував її в лондонському будинку партнерки Епштейна Гіслен Максвелл, а також вдома у Епштейна на Манхеттені та на Віргінських островах: "20 років тому багатство, влада, становище і зв'язки принца Ендрю дозволили йому жорстоко поводитися з наляканою, вразливою дівчинкою, і не було кому її захистити. Давно минув час, коли його слід було притягнути до відповідальності. У цій країні жодна людина, будь то президент або принц, не стоїть вище закону".

У судовій скарзі також стверджується, що принц і його представники відхилили "альтернативні підходи до врегулювання суперечок".

У справі Джуффре цитується Закон Нью-Йорка про дітей-жертв, який розширив права потерпілих на подачу позовів. Він був прийнятий у 2019 році і спочатку дозволяв протягом року подавати позови за заявами, термін давності яких минув. Через пандемію ковід його дію продовжили до 14 серпня 2021 року.

  • Раніше принцу Ендрю запропонували гроші за шанс очистити репутацію після секс-скандалу. Сина Єлизавети II хочуть розпитати про зв'язок з Джеффрі Епштейном.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як позбутися попелиці в саду і на городі: допоможуть натуральні засоби

Тля питается молодыми сочными растениями. Как избавиться от вредителя - читайте в материале

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Николас Карма рассказал, что во Львове на него напали хулиганы. Карма обратился к стражам порядка

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барских дал большой концерт в Киеве. Наталья Могилевская побывала на шоу и рассказала о своих эмоциях