RU  UA

Дізнатися

Нову олімпійську колекцію Барбі-спортсменок розкритикували через відсутність ляльки-азіатки

У мережі незадоволені дизайном нової лінійки ляльок

Компанія Mattel випустила колекцію Барбі-спортсменок, присвячену Олімпійським іграм у Токіо, і тепер змушена відбиватися від критики, пише CNN.

Фото: https://www.instagram.com/barbie/

У колекцію увійшло п'ять ляльок, що представляють п'ять нових видів спорту, включених до програми Олімпійських ігор у 2020 році: бейсбол / софтбол, спортивне скелелазіння, карате, скейтбординг і серфінг. Пам'ятаючи про інклюзивність, Mattel зробили ляльок із різними відтінками шкіри. На жаль, серед них не знайшлося жодної явно азіатської Барбі.

Фото: https://www.instagram.com/barbie/

У соціальних мережах багато хто висловив обурення через виключення азіатської ляльки. Користувачі задаються питанням, як Mattel могли забути про Барбі-азіатку, коли Олімпіада проводилася в Токіо - столиці Японії.

"Mattel робить азіатів невидимими, рекламуючи найбільш "різноманітну лінійку ляльок"", - написала в Твіттері японсько-американська художниця Дрю Катаока.

Фото: https://www.instagram.com/barbie/

Інклюзивні та різноманітні ляльки Барбі виявилися для компанії гарним маркетинговим ходом. За кілька тижнів до церемонії відкриття Олімпійських ігор в Токіо Барбі випустила ляльку, прообразом якої стала японська тенісистка Наомі Осака, і її розкупили і через кілька годин після випуску.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Израиль выступил на Евровидении-2024 во втором полуфинале 9 мая – Эден Голан сначала освистали, а затем аплодировали ей

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступал и какими были результаты голосования

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали известны имена новых финалистов после проведения второго полуфинала Евровидения 2024 – как выглядит таблица результатов, кто в финале