Лайм

Ілон Маск анонсував випуск "дружнього" робота-гуманоїда - він зможе виконувати "нудні справи"

Перший прототип планують представити вже в 2022 році

Компанія Tesla, яка зарекомендувала себе на ринку електромобілів, має намір випустити "дружнього" робота-гуманоїда Tesla Bot. Його головним завданням буде щоденна рутина, яку не надто люблять люди.

Про майбутній випуск Tesla Bot Ілон Маск розповів під час свого виступу на Дні штучного інтелекту Tesla в Каліфорнії. За словами гендиректора компанії, прототип робота може з'явитися вже в 2022 році.

"Те, що ми робимо з нашими автомобілями, робить Tesla, можливо, найбільшою в світі компанією в сфері робототехніки. Адже наші машини нагадують розумних роботів на колесах", - зазначив Маск. Tesla Bot нібито отримає аналогічні чіпи й датчики для автономного пересування, повністю автономний комп'ютер Dojo та нейронні мережі, здатні розпізнавати світ та орієнтуватися у просторі.

Висота такого гуманоїда складе 172 см, вага - 57 кг. Замість обличчя робот отримає екран, на який буде виводити корисну для людини інформацію. Під час ходьби він зможе розвивати швидкість до 8 км/год.

Випереджаючи популярні питання про безпеку, Маск назвав гуманоїда "доброзичливим" і підкреслив, що компанія створює його таким чином, щоб люди могли втекти від нього або дати відсіч у разі виникнення будь-яких труднощів. В цілому ж в Tesla бачать гуманоїда помічником, який зможе виконувати нудні щоденні завдання. "Наприклад, він зможе сходити в магазин і купити їжі", - посміхнувся Маск.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття