RU  UA

Дізнатися

Канал СТБ припиняє свою участь у щорічних Національних відборах на "Євробачення"

Через шість років СТБ та "UA Перший" припинили співпрацю

СТБ завершує свою участь у щорічних Національних відборах конкурсантів на пісенний конкурс "Євробачення". Згідно з інформацією на сайті телеканалу, після кількох років співпраці Суспільний мовник вирішив проводити відбори самостійно. Яким буде їхній формат, наразі невідомо.

У 2015 році телеканали СТБ та "UA Перший" підписали трирічний меморандум про спільне проведення Національного відбору, таким чином Суспільний мовник залучив до відбіркових етапах досвід СТБ як творця масштабних талант-шоу. Телеканал взяв на себе проведення кастингів, прямих ефірів, а також вирішив допомагати артистам у підготовці конкурсного номера. Пізніше меморандум про співпрацю продовжили ще на три роки.

Ведучий Національних відборів Сергій Притула Фото: СТБ

З 2016 року 92 артиста спробували себе в рамках Національного відбору на "Євробачення", його переможцями ставали співачка Джамала (2016 рік, конкурс у Стокгольмі), рок-гурт O.Torvald (2017 рік, Київ), MELOVIN (2018 рік, Лісабон), MARUV (2019, Україна врешті відмовилася від конкурсу в Тель-Авіві) та гурт Go_A (2021, Роттердам), чий номер отримав дві престижні нагороди Vision Music Awards від незалежного оглядача "Євробачення" Wiwibloggs - за найкращу сценічну постановку та найкраще використання реквізиту.

Тепер же відбіркові етапи Суспільний мовник має намір проводити самостійно. Якихось подробиць про це наразі немає.

  • Цієї осені канал СТБ повертає в ефір популярний проект "Україна має талант" - його останній сезон вийшов на екрани в 2018 році. Ось що вже відомо про новий.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

В Мальме состоялся финал Евровидения 2024 – какими были лучшие выступления артистов – кто попал в топ-7 - видео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona и Jerry Heil заняли 3 место на Евровидении 2024 года по результатам судейского и зрительского голосования - таблица

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность