Лайм

Ураган "Іда" зруйнував студію та "другий дім" Луї Армстронга у Новому Орлеані: фото

Будівля зіграла ключову роль в історії міста

Ураган "Іда", який накрив південне узбережжя США, зруйнував магазин Karnofsky Tailor Shop, відомий як "другий дім" знаменитого джазового трубача Луї Армстронга.

Як зазначає ABC, багаторівнева споруда, яка є частиною історії Нового Орлеана, тепер лежить в руїнах після потужного урагану. На опублікованих кадрах видно купа цегли, змішана з вибитими вікнами. Будинок виглядає повністю зруйнованим.

Будівля була побудована в 1913 році і в той час там розташовувалося ательє з пошиття одягу, яким володіла єврейська сім'я Карновські. Армстронг познайомився з іммігрантами в молодому віці і вони дали йому роботу.

Сім'я Карновські також могла майбутній легенді джазу почати його музичну кар'єру. Вони позичили йому грошей, які Луї використав, щоб купити свій перший корнет.

"Луї сказав, що саме Карновські вселили йому любов до співу", - сказав історик джазу і фотожурналіст Джон Маккаскер місцевому виданню WWL-TV.

Луї Армстронг Фото: Getty Images

Ураган "Іда" накрив штат Луїзіана 29 серпня, і став одним з найпотужніших в історії країни. Він дістався південного узбережжя США через 16 років після урагану "Катріна", який в 2005 році забрав життя понад 1800 людей.

  • Жителі США діляться моторошними кадрами урагану "Іда". Сильний вітер не тільки пошкодив дерева та будинки, а й змінив напрямок річки Міссісіпі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля