Лайм

Вийшов трейлер фільму "Носоріг" Олега Сенцова про лихі 90-ті

Світова прем'єра фільму відбудеться вже цієї п'ятниці на кінофестивалі у Венеції

У мережі з'явився трейлер кримінальної драми "Носоріг" Олега Сенцова. Світова прем'єра фільму про лихі 90-ті відбудеться вже цієї п'ятниці на 78-му кінофестивалі у Венеції - його покажуть у програмі "Горизонти".

У центрі сюжету - злочинець на прізвисько Носоріг, життя якого круто змінюється після знайомства з певним загадковим чоловіком. Сам же Сенцова називає фільм не історією про бандитів, а "історією країни".

Картина Сенцова виграла пітчинг Держкіно ще в 2012 році, та почати роботу над нею режисер не встиг через незаконне ув'язнення в російській в'язниці. Через п'ять років звільнений Сенцов повернувся до зйомок, а тим часом державна підтримка проекту зросла з 3,9 млн гривень до 25 млн.

Раніше в мережі також з'явився офіційний постер.

"Носоріг", фільм Олега Сенцова Фото: Facebook / @ oleg.sentsov

Головну роль в картині зіграв активіст Сергій Філімонов - учасник бойових дій на сході України, лідер молодіжного руху "Гонор", колишній керівник суспільно-політичних рухів "Цивільний корпус Азов" та "Національний корпус" в Києві.

  • "Носоріг" - одна з трьох українських картин, які цього року взяли участь у Венеціанському кінофестивалі на острові Лідо. У програмі "Горизонти" також бере участь фільм "Цензорка" ("107 матерів") Петера Керекеша, а в основному конкурсі фестивалю - стрічка Валентина Васяновича "Відблиск".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита