RU  UA

Дізнатися

Колишня секретарка нацистського концтабору намагалася втекти з будинку для літніх людей перед судом

96-річну підсудну затримали в Гамбурзі

Поліція затримала колишню секретарку нацистського концтабору після її невдалої втечі з будинку для літніх людей. 96-річна Ірмгард Фурхнер мала постати перед судом за співучасть у 11 тисячах вбивств, але не прийшла на слухання, після чого суддя видав ордер на її арешт, пише BBC.

Бараки табору Штуттгоф у квітні 1945 року Фото: Wikipedia

Підсудну затримали в Гамбурзі через кілька годин після того, як вона зникла з будинку для літніх людей у містечку Квікборн. У цей день їй належало з'явитися в суд у місті Ітцего, але тепер її доставлять туди під вартою. Суддя відклав розгляд справи до 19 жовтня.

"Це демонструє неймовірне презирство до верховенства закону і тих, хто вижив", - заявив Міжнародний комітет Освенцима у відповідь на втечу Фурхнер.

У 1943-45 роках жінка працювала секретаркою в офісі коменданта табору Штуттгоф недалеко від польського міста Гданськ, який тоді був окупований нацистською Німеччиною і відомий як Данциг. У Штуттгофы містилося 100 тис. чоловік, близько 65 тис. з яких померли.

Під час суду в 1954 році Ірмгард Фурхнер заявила, що нічого не знала про нацистські злочини в таборі, де людей вбивали газом, морили голодом, розстрілювали і вколювали смертельні ін'єкції.

Справа Фурхнер стане одним із останніх судових процесів над нацистами, оскільки в живих залишилося мало обвинувачених.

  • Також в Німеччині судитимуть 100-річного охоронця концтабору - лікарі визнали його придатним для слухання. Обвинувачений постане перед судом через 76 років після завершення Другої світової війни.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Евгения Власова рассказала, почему исчезла из шоу-бизнеса – певица заявила, что ей нужно было сделать паузу из-за обстоятельств в жизни

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ирина Сопонару и ее избранник Рис поженились – актриса показала свадебные кадры – что известно о ее личной жизни

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Девушкам, которые готовятся к выпускному, следует выбрать нежные оттенки маникюра, которые ассоциируются с молодостью и свежестью. Розовый цвет маникюра может идеально дополнить ваш образ