RU  UA

Дізнатися

Учасник "Євробачення" помер від наслідків коронавірусу

Співак представляв Вірменію

В Єревані помер співак Айк Акопян, відомий під сценічним ім'ям Айко, який представляв Вірменію на "Євробаченні" у 2007 році.

У Twitter пісенного конкурсу сказано , що виконавець виступав зі зворушливою баладою Anytime You Need, яку написав сам. Айко зайняв 8 місце. "Ти завжди будеш в наших серцях", - відзначили в прес-службі.

Айк Акопян на "Євробаченні" Фото: wikipedia.org

Як пише "Sputnik Вірменія" з посиланням на представника Єреванського державного медичного університету Шушан Данієлян, музикант помер 29 вересня від наслідків коронавірусу. Останні два тижні Акопян знаходився у важкому стані.

Айк Акопян з дитинства займався музикою і грав на безлічі музичних інструментів, через що його часто називали "людиною-оркестром". Тричі удостоювався звання кращого співака Вірменії (1998, 1999, 2003), а в 2006-му став Заслуженим артистом своєї країни.

Акопян сам писав музику для своїх пісень. Найвідоміші його хіти - Mi xosqov ("Одним словом"), Kam-Kam ("Або-або"), Yet nayir achqert pak ("Обернись і поглянь") і Xosqer chkan ("Поза сумнівом").

Його мелодії звучали і в декількох вірменських фільмах, серед яких "Землетрус", "Не бійся", "Убитий голуб", "Щоденник крестокрада", "Нічого не залишиться" та інші. У 2013-2014 роках був суддею в шоу "Голос Вірменії".

  • У Києві на 63-му році життя помер Сурен Параджанов - єдиний син Сергія Параджанова, режисера фільму "Тіні забутих предків".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

Хто такі Bambie Thug, які здивували "Євробачення" своїм готичним виступом

Что известно о представителе Ирландии на конкурсе "Евровидение-2024" Bambie Thug

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За несколько часов до старта финала "Евровидения 2024" букмекеры обновили свои прогнозы на победителя - какое место отдают Украине