RU  UA

Дізнатися

YouTube видалить всю дезінформацію про вакцинацію від COVID-19

Платформа вже видалила 130 тис. відео антивакцинаторів

YouTube видалить контент, який поширює дезінформацію про всі схвалені ВООЗ вакцини, включаючи щеплення від COVID-19. Видаленню підлягають відео, в яких ідеться про те, що вакцини небезпечні і викликають аутизм, рак або безпліддя. Також платформа заблокує акаунти антивакцинаторів-інфлюенсерів.

Фото: Wikipedia

"Наші принципи вже забороняють деякі види медичної дезінформації. Ми давно видалили контент, який пропагує шкідливі засоби, наприклад, що скипидар може лікувати хвороби. На початку пандемії COVID-19 ми співпрацювали з експертами для розробки нової політики щодо медичної дезінформації. З минулого року ми видалили понад 130 000 відео за порушення нашої політики щодо вакцини проти COVID-19", - йдеться у блозі YouTube.

Компанія заявила, що на сайті залишаться особисті свідчення, що стосуються вакцин, контент про нові випробування та історичні відеоролики про успіхи або невдачі вакцинації.

YouTube пішов на цей крок після критики за недостатні зусилля по боротьбі з дезінформацією. У липні президент США Джо Байден заявив, що соцмережі значною мірою відповідальні за скептицизм людей щодо вакцинації, і закликав їх вирішити цю проблему.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодиака, которые являются лицемерами и говорят за спиной - в списке оказались Близнецы, Весы и Скорпионы

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Что известно об украинском актере Максиме Самчике, который сыграл Максима Куца в сериале "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хэйли Джейд Скотт вышла замуж за своего избранника Эвана МакКлинтока - как выглядели молодожены, какой была свадьба