RU  UA

Дізнатися

Помер музикант Місько Барбара - лідер львівського гурту "Мертвий півень"

Про смерть артиста повідомила його дружина

У Харкові у віці 49 років помер музикант Місько Барбара (Михайло Барбара), найбільш відомий як співзасновник і соліст львівського гурту "Мертвий півень". Про це 11 жовтня виданню "Твоє місто" повідомила дружина артиста. Причина смерті Барбари не уточнюється.

Фото: Facebook / @miskobarbara

Михайло (Місько) Барбара народився у Львові в листопаді 1971 року. У 18 років він став одним із засновників львівського гурту "Мертвий півень" і до сьогодні залишався його вокалістом. Колектив доволі швидко став популярним у місцевих колах, а вже в 1991 році, після перемоги на фестивалі "Червона рута" в номінації виконавців авторської пісні, записав свій дебютний альбом "Ето".

У 1998 році Барбара переїхав до Харкова, де грав у місцевому театрі "Арабески". Був одружений на режисерці театру Світлані Олешко. "Кошмар. Пішов від нас Місько Барбара. Ще першого жовтня він водив нас Харковом, був сповнений планів і кликав на концерт до Львова, - написав у Facebook нардеп Микола Княжницький. - Вічна пам'ять. Співчуття близьким".

Особливістю гурту "Мертвий півень" були пісні на вірші українських письменників. Зокрема, Тараса Шевченка, Максима Рильського, Юрія Андруховича, Сергія Жадана та інших. У 90-х колектив активно гастролював Україною та країнам Європи, а в 1994-му ділив сцену з Metallica, Smokie, Coolio, Zucchero та іншими учасниками фестивалю "РокКиїв".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Певец Немо из Швейцарии выиграли "Евровидение-2024" - тест песни The Code, которая принесла им победу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Евровидении-2024" победил представитель Швейцарии Nemo - alyona alyona и Jerry Heil заняли третье место в финале