RU  UA

Дізнатися

Принц Вільям виступив проти космічного туризму. Це прямий докір Ілону Маску і Джеффу Безосу

Онуку королеви Єлизавети II не подобається сучасна космічна гонка

Принц Вільям закликав підприємців зайнятися порятунком Землі замість космічних перегонів. Спадкоємець британського престолу зробив свою заяву в інтерв'ю BBC одразу після того, як компанія Джеффа Безоса Blue Origin вдруге відправила туристів на орбіту.

"Нам потрібно, щоб найкращі мізки світу зосередилися на спробах відновити цю планету, а не шукали наступне місце, де можна було б жити, - сказав він. - Критично важливо сфокусуватися на цій планеті, а не здаватися і вирушати в космос".

Фото: https://www.instagram.com/dukeandduchessofcambridge/

Герцог Кембриджський заявив, що "абсолютно не зацікавлений" у космічному туризмі, оскільки космічні польоти залишають занадто великий вуглецевий слід. Вільям закликав бізнесменів направити свою внутрішню дитину на те, щоб згадати, як важливо перебувати на відкритому повітрі, і не позбавляти цієї можливості майбутні покоління.

"Буде абсолютною катастрофою, якщо Джордж буде сидіти тут і говорити про порятунок планети через 30 років", - сказав він про свого 8-річного сина.

Слова принца Вільяма є прямим докором Ілону Маску, Джеффу Безосу і Річарду Бренсону. Всі три підприємця розвивають свої компанії в космічній галузі та просувають космічний туризм. Так, SpaceX Ілона Маска працює над створенням багаторазового космічного транспорту для доставки людей на Марс і створення там першої колонії. Blue Origin Джеффа Безоса розробляє космічний апарат для висадки на Місяць, а в 2021 році його ракетно-капсульна система New Shepard здійснила вже два туристичних польоту. Компанія Річарда Бренсона Virgin Galactic також займається суборбітальним космічним туризмом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекеры обновили прогнозы относительно победителя Евровидения 2024 – alyona alyona и Jerry Heil на третьем месте, на первом Baby Lasagna

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекеры обновили свои ставки на победителя "Евровидения-2024" - перво место занимает Хорватия, Украина - четвертое

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представитель Финляндии Windows95man показал эпатажный номер в первом полуфинале "Евровидения-2024"