RU  UA

Дізнатися

Як прикрасити будинок на Хелловін: 11 креативних ідей з підручних засобів

Зробіть світильник Джека або задекоруйте все павутиною

Щороку в ніч із 31 жовтня на 1 листопада в світі святкують кельтське свято Хелловін або, як його ще називають, День всіх святих. Вважається, що в цей день на землю повертається різна нечисть і злі духи, і щоб прогнати їх, люди одягають страшні костюми, роблять моторошний макіяж, а також оригінально прикрашають свої будинки. theLime зробив для вас добірку з найбільш креативними ідеями декору, які легко можна втілити в життя.

Як відомо, головним символом Хелловіна є світильник Джека або гарбузовий ліхтарик. Згідно з ірландською легендою, скупий п'яниця Джек обдурив Диявола і був проклятий на вічне поневіряння з одним єдиним шматочком тліючого вугілля в порожній голові, який освітлював його шлях. Щоб зробити світильник Джека з гарбуза, необхідно у верхній частині плоду вирізати кришку, через яку видалити м'якоть. Потім на лицьовій стороні малюємо забавну, смішну або страшну гримасу, вирізаємо її елементи, а в середину гарбуза ставимо свічку.

Фото: pinterest.com

Також можна прикрасити вхід у квартиру або будинок оригінальним вінком - на зразок тих, які вішають на Різдво. Для цього достатньо піти в найближчий парк і зібрати букет з опалого листя різного кольору, а потім закріпити його на спеціальній круглій поверхні. Доповнити композицію можна квітами або, наприклад, гілочкою горобини і вирізаними з паперу зображеннями привидів, скелетів, монстрів і т.д.

Фото: pinterest.com

Ще один варіант - повісити в кімнатах різні тематичні гірлянди. Їх можна купити в супермаркетах або ж зробити своїми руками. Для цього вам знадобиться щільний папір або картон. Вирізаємо силуети привидів, павуків, монстрів, кажанів або інших героїв, які у вас асоціюються з Хелловіном. Потім кріпимо їх на мотузку і підвішуємо на стінах або на стелі.

Фото: pinterest.com

Прикрасити будинок можна з мінімальними витратами, купивши всього лише кульки і звичайний маркер. З його допомогою можна намалювати різні страшні гримаси на кожній кульці та підвісити їх або просто розкидати у кімнатах.

Фото: pinterest.com

Ще один варіант із кульками - закріпити кілька з них, поруч поставити світильник, а зверху на все це накинути напівпрозору білу тканину, імітуючи таким чином привида. Таку ідею точно оцінять ваші гості.

Фото: pinterest.com

Також кімнату можна прикрасити кажанами, вирізаними з чорного картону або паперу. Особливо ефектно такий декор буде виглядати на білих шпалерах. Або ж помістіть їх на кімнатні рослини та будь-які інші поверхні.

Фото: pinterest.com

Ще один варіант - задекорувати вікна. Для цього необхідно купити в магазині спеціальні тематичні наклейки або ж маркери. Також можна вирізати символи Хелловіна з паперу і приклеїти на скло.

Фото: pinterest.com

Якщо у вашому будинку є сходи, то і їх можна красиво обіграти до цього страшного свята: наклеїти різні тематичні картинки або ж поставити невеликі світильники Джека з гарбузів.

Фото: pinterest.com

До слова, світильник Джека можна зробити не тільки з гарбуза. Для цього підійдуть звичайні скляні банки, які необхідно обклеїти напівпрозорим папером, намалювати маркером на них чудернацькі, сумні або страшні обличчя, а в середину поставити невелику свічку.

Фото: pinterest.com

На дверях або ж на вікнах можна намалювати павутину і прикріпити кілька павучків. Такий декор нескладно зробити самому в домашніх умовах, а якщо у вас є діти - вони з радістю допоможуть вам у цьому.

Фото: pinterest.com

Після того, як ви прикрасите квартиру або будинок тематичним декором, залиште останній штрих - павутину. Такий елемент додасть атмосферності свята Хелловіну.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

68-річна Кріс Дженнер повідомила, що у неї виявили онкологічне захворювання: відео

Крис Дженнер рассказала, что у нее диагностировали раковую опухоль - об этом звезда сообщила в трейлере к 5 сезону Семейство Кардашьян

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Когда начинается второй полуфинал "Евровидения-2024" и где смотреть трансляцию шоу онлайн в Украине

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступает и как голосовать за исполнителей