RU  UA

Дізнатися

Собаки застрягли серед потоків лави після виверження вулкану в Іспанії. Їх хочуть врятувати за допомогою дрона

Тварини живуть у небезпечних умовах вже кілька тижнів

Оператор безпілотника в Іспанії отримав дозвіл врятувати трьох собак, які опинилися у пастці після виверження вулкану на острові Ла-Пальма. Він спробує зловити їх сіткою і пронести над потоком лави, пише CNN.

Після виверження вулкану Кумбре-Велья собаки кілька тижнів перебувають на покинутому подвір'ї серед лави і вулканічного попелу. Весь цей час їх годували дрони, скидаючи пакети з їжею, але забрати тварин не вдавалося - вертольотам заборонено літати в цей район через гарячий газ, який може пошкодити гвинти.

Тепер органи з надзвичайних ситуацій схвалили план порятунку, і оператор безпілотників Хайме Перейра відправить за собаками 50-кілограмовий дрон, оснащений широкою сіткою. Він спробує зловити їх по одній і перенести у безпечне місце. Маршрут над лавою становить 450 метрів.

"Якщо це останній шанс, який є у собак, тоді ми вирушимо за ними, - сказав Перейра. - Собаки тижнями їли дуже мало. Вони можуть підійти або злякатися безпілотника. Ми дійсно залежимо від їхньої реакції".

У оператора буде всього чотири хвилини, щоб заманити собаку в сітку, і ще чотири хвилини, щоб вилетіти. Успіх місії залежить від того, як тварини відреагують на дрон, а також від того, чи не розрядиться його батарея при польоті над лавою.

Вулкан на Канарах почав вивергатися 19 вересня. З тих пір було зруйновано понад 1000 будинків і евакуйовано близько 6000 людей. Найбільше постраждали міста Ель-Пасо і Лос-Льянос-де-Арідане.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Как сложилась судьба пластического хирурга Андрея Искорнева после "Холостяка" - как выглядит и где живет главный герой 3 сезона шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Украинский певец Monatik рассказал, что спрашивали представители ТЦК, когда остановили его в центре Киева 10 мая

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Жена Виктора Павлика Екатерина Репяхова сообщила, что певец перенес сложную операцию на сердце и показала фото из реанимации