RU  UA

Дізнатися

Поранений режисер фільму з Алеком Болдвіном розповів, як загинула Галина Хатчінс - нові деталі трагедії

Перед фатальним пострілом актор тренувався діставати пістолет

Алек Болдвін випадково застрелив кінооператорку Галину Хатчінс, коли сидів на лавці і тренувався витягати револьвер із кобури. Про це під присягою розповів Джоел Соуза - режисер фільму "Іржа", на зйомках якого сталася трагедія, пише CNN.

Соуза спостерігав за репетицією через плече Хатчінс, коли почув гучний хлопок. Режисер згадав, як операторка схопилася за живіт, тоді як сам він був поранений у плече.

Фото: https://www.instagram.com/halynahutchins/

Слідчі також поговорили з оператором Рідом Расселом, який знаходився поруч під час інциденту. За його словами, Хатчінс сказала, що не відчуває ніг, поки медики надавали їй допомогу у зв'язку з крововтратою.

Соуза і Рассел визнали, що в той день на зйомках виникли труднощі, і деякі члени операторського відділу покинули майданчик. Самі вони використовували тільки одну камеру, що не записувала під час інциденту. Соуза також підтвердив, що кольт для зйомок перевірили двоє людей - зброяр і перший помічник режисера, після чого його передали Болдвіну. Режисер чув на майданчику термін "охолощена зброя", а значить деактивований кольт мав стріляти холостими патронами.

Знімальна команда фільму "Іржа" Фото: https://www.instagram.com/halynahutchins/

За словами Рассела, фатальний постріл пролунав, коли Алек Болдвін намагався пояснити, як він буде витягувати зброю і де буде знаходиться його рука. Він стверджує, що актор був дуже обережним, і згадав інший випадок, коли під час сцени зі стріляниною Болдвін переконався, що револьвер безпечний, а поблизу немає дітей.

На помічника режисера "Іржі" скаржилися ще у 2019 році

Згідно зі свідченнями, перед стріляниною помічник режисера Девід Холлс передав Алеку Болдвіну револьвер і крикнув: "Охолощена зброя". Це означало, що в ньому не мало бути бойових патронів. Актор отримав один із трьох бутафорських пістолетів, які зброяр фільму помістив у візок перед зйомками.

Примітно, що на Холлса скаржилися за порушення безпеки на зйомках ще у 2019 році. CNN це підтвердили двоє людей, які тісно з ним співпрацювали. Так, реквізиторка і ліцензований піротехнік Меггі Голл з IATSE Local 44 заявила, що під час роботи над серіалом Hulu "Into the Dark" Холлс пропускав наради з безпеки і систематично не оголошував команді про присутність вогнепальної зброї на майданчику. Про це йому щодня доводилося нагадувати помічникові реквізитора.

Інший член знімальної групи, який просив не називати його ім'я через страх помсти, підтвердив розповіді Голл. За його словами, Холлс дійсно нехтував інструкціями і говорив, що "зброя буде такою ж, як і завжди". Також одного разу він скаржився, що пістолет на знімальному майданчику перевірив зброяр, перш ніж його задіяли у сцені, де актриса підносила його до голови і натискала на курок.

Поки ніяких звинувачень щодо інциденту висунуто не було. Офіс шерифа округу Санта-Фе заявляє, що нові подробиці будуть оголошені 27 жовтня на прес-конференції.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пропрацьовуємо багато моментів: Наталка Карпа розповіла про складні стосунки з чоловіком-військовим

Украинская певица Наталка Карпа рассказала о непростых отношениях с мужем-военным. Знаменитости удалось сохранить семью

За себе не соромно: Положинський поділився висновками після 2 років служби в ЗСУ та показався у формі

Александр Положинский 2 года служит в ВСУ – лидер группы Тартак показал военную форму, сгоревшую на Углегорской ТЭС

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Дочь ведущего Константина Грубича погибла в результате аварии в 2014 году - шоумен ответил, удалось ли найти виновных