Лайм

Японська принцеса Мако вийшла заміж за простолюдина і втратила королівський статус

Найближчим часом молодята планують переїхати до США

Принцеса Мако, дочка спадкоємця престолу Японії принца Акісіно та племінниця імператора Нарухіто, вийшла заміж за свого коханого Кея Комуро. Обранець 30-річної принцеси не має знатного походження, тому після одруження вона втратила свій титул.

Як повідомляє Kyodo News, Мако покинула резиденцію імператорської сім'ї в Токіо у вівторок вранці, 26 жовтня. Найближчим часом вона планує разом з чоловіком переїхати до США. Для цього дівчина має зробити паспорт звичайного громадянина, оскільки членам японської імператорської родини його не видають.

Фото: Getty Images

При вступі до шлюбу принцесам належить одноразова виплата у розмірі $1,3 млн, проте Мако відмовилася від цих грошей. Також вона не стала влаштовувати традиційну церемонію одруження, передбачену для членів імператорської сім'ї.

Принцеса Мако та Кей Комуро познайомилися у 2012 році під час навчання у Міжнародному християнському університеті в Токіо. Про свої заручини пара оголосила у 2017 році, і вже за рік мала зіграти весілля. Однак тоді торжество так і не відбулося нібито через фінансовий скандал навколо матері нареченого. Жінка взяла велику позику у свого колишнього нареченого та не повернула йому гроші, за що її притягнули до відповідальності.

  • Принцеса Мако – не перша представниця японського імператорського двору, яка вирішила жити звичайним життям. Раніше цим шляхом пішла її кузина Аяко, яка, втім, прийняла грошовий подарунок уряду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації