Лайм

Відважний пес врятував понад сто коал під час лісових пожеж і став героєм - рятувальника нагородили медаллю

Він вміє знаходити сумчастих за запахом вовни та фекалій

Пес на прізвисько Ведмідь отримав нагороду Міжнародного фонду захисту тварин (IFAW) за свою хоробрість та героїзм. 6-річний австралійський кулі врятував понад сотню коал під час лісових пожеж в Австралії у 2019-2020 роках.

Як пише Good News Network, медаль вручили в лондонській Палаті лордів цього тижня. Крім нагороди за свої заслуги відважний пес отримав ласощі та іграшки.

Фото: instagram.com/bearthekoaladog

Собака пройшла навчання в австралійському університеті Саншайн-Кост, де його навчили використовувати свій нюх, щоб вистежити поранених сумчастих серед попелу за запахом хутра та фекалій.

У 2019 році Медведя та його товариша Тейлора направили для порятунку коал із палаючих лісів в Австралії. Ведмідь знаходив поранених тварин, тихо лягав біля підніжжя дерева, на якому виявив коалу, і чекав на рятувальників. Ті евакуювали бідолах і надавали їм медичну допомогу. У цілому хвостатій шукач допоміг врятувати понад 100 постраждалих коал. Сьогодні пес продовжує робити свій внесок у порятунок диких тварин.

Фото: instagram.com/bearthekoaladog

До того як стати шукачем Ведмідь жив у притулку для тварин. Господарі кинули його через надто велику енергійність та погану поведінку. Потім улюбленця взяли до рятувальної команди, і тепер він - справжній герой.

  • Раніше африканський щур отримав золоту медаль за пошук вибухівок та мін. Гризун на прізвисько Магава став першою у світі твариною (не рахуючи службових собак), яка удостоїлася такої нагороди.
  • Читайте також на theLime, як бельгійська вівчарка з протезами лап отримала собачу медаль за відвагу. Під час небезпечної операції у 2019 році собака захистила загін британських військових.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео