Лайм

Рятувальники об'єдналися з собаками для порятунку коал з палаючих лісів Австралії: фото

Спеціально навчені собаки шукають коал на випалених територіях

Тижнями в Австралії вирують лісові пожежі, і дикій природі було завдано величезної шкоди: стихія знищила понад мільйон гектарів лісу і тварин, які не зуміли втекти від вогню. Однак рятувальники не кинули тих, кому вдалося вижити. Видання Gizmodo розповіло про собак, які сьогодні бродять по випаленим лісах Нового Південного Уельсу в пошуках коал.

За даними Міжнародного союзу охорони природи, коали відносяться до вразливих видів, і чисельність їх скорочується через посягань людини та зміни клімату. Через лісові пожежі сотні тварин загинули або зіткнулися зі знищенням їх місця існування. Корм, на який покладаються коали, згорів, а багато джерел води забруднені.

Міжнародний фонд захисту тварин (IFAW) і організація TATE Animal Training направили для порятунку коал Медведя і Тейлор. Обидві собаки натреновані шукати коал за характерним запахом їх екскрементів. Зусилля Медведя і групи IFAW поки не увінчалися успіхом: дресирувальник описав територію як "почорнілий, тліючий крематорій", і знайшов лише ознаки присутності тварин.

Тейлор пощастило більше: вона знайшла в згорілому лісі 8 живих коал. Господар собаки розповів, що вона реагує на присутність коал гучним гавкотом. Після цього він повідомляє волонтерів про їх ймовірне місце знаходження, і поки експерти оглядають дерева, команда вирушає далі.

Волонтери також намагаються врятувати страждають сумчастих. У мережі стало вірусним відео, на якому жінка знімає свій одяг, щоб винести з лісу коалу з обпаленим хутром.

Щоб повноцінно харчуватися, коалам потрібні специфічні дерева в певних кліматичних умовах. Після пожеж природоохоронні організації закликають волонтерів висаджувати дерева, які дадуть врятованим тваринам нове місце існування.

  • Оголені студенти-ветеринари знялися з вівцями для календаря і розгнівали веганів. Вівцям не було боляче, але активісти все одно визнали фото "неетичним".
  • Вчені знайшли точну формулу розрахунку віку собак - все куди складніше, ніж ми думали. Але фахівцям все ж вдалося провести паралелі між віком собак і людей.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини  

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких