Лайм

Алек Болдвін поділився інформацією про безпеку на зйомках фільму, де застрелив операторку

Актор попросив прочитати позицію художниці-костюмерки

Алек Болдвін у Instagram поділився коментарем члена знімальної групи вестерну "Іржа", де випадково застрелив операторку Галину Хатчинс. Художниця по костюмах Тереза Мегпейл Девіс спростувала, що знімальна група працювала у небезпечних умовах, і Болдвін захотів, щоб про це дізналися всі.

Фото: Facebook / Serge Svetnoy

Після вбивства Хатчінс поліція натякнула, що на знімальному майданчику фільму були проблеми з безпекою. Також про це говорили інші члени команди, включаючи головного електрика Сержа Свєтного. Той написав у Facebook, що в трагедії винні "недбалість і непрофесіоналізм" його колег.

Тереза Мегпейл Девіс вважає інакше. Вона розповіла, що команда мала кілька нарад із безпеки, і "всі проблеми були почуті й вирішені". Також вона захистила 24-річну зброянку Ханну Гутьєррес Рід, яка передала пістолет помічникові режисера Девіду Холлсу, перш ніж той віддав його Болдвіну. Саме Рід багато хто звинувачує у фатальній стрілянині.

"Вона навчалася у відомого зброяра і кілька місяців тому займала аналогічну посаду у фільмі такого ж типу, - написала Девіс. - Чи була вона найдосвідченішою людиною? Ні. Чи була її кваліфікація типовою для першого рівня? Так".

Рівні позначають бюджет фільму, а перший рівень - це найнижча категорія з бюджетом менше 6 мільйонів доларів.

Девід Холлс Фото: IMDB

Костюмер також заступилася за помічника режисера Девіда Холлса, який сказав Болдвіну, що пістолет не заряджений.

"Наш помічник режисера ніколи не здавався легковажним щодо безпеки. Я не приєднуватимуся до більшості і не вдаватиму, що він ніколи не дбав про нашу безпеку", - сказала вона.

Девіс заявила, що від імені Хатчінс буде боротися за те, щоб бойову зброю ніколи більше не допускали на знімальні майданчики. Окрім неї, відповідну заяву підписали 200 відомих кінематографістів Голлівуду.

"Ми клянемося більше не ставити себе і свою команду в ці невиправдано смертельні ситуації. У нас є безпечні альтернативи у вигляді візуальних ефектів та нефункціональної зброї, - йдеться у заяві. - Ми не чекатимемо, поки галузь зміниться. Ми зобов'язані самі вносити зміни до галузі".

  • Виробництво фільму "Іржа" призупинене на невизначений термін. Прокуратура поки не порушує кримінальну справу, а поліція розслідує, звідки на знімальному майданчику взялися бойові набої.
  • Хто винен у тому, що в пістолеті Алека Болдвіна був бойовий патрон? Адвокати помічника режисера та зброярки прокоментували трагедію.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші