Лайм

Пістолет Алека Болдвіна залишили без нагляду перед убивством операторки: нові деталі трагедії

Адвокати зброярки фільму озвучили версію своєї клієнтки

Адвокати зброярки фільму "Іржа" Ханни Гутьєррес-Рід, на зйомках якого Алек Болдвін випадково застрелив операторку Галину Хатчінс, змінили свідчення своєї клієнтки і натякнули, що хтось міг покласти бойові патрони в коробку з холостими або в пістолет актора.

Старовинний Colt 45 калібру, залишений на візку для реквізиту, був заздалегідь заряджений Ханною Гутьєррес-Рід шістьма холостими патронами, які вона вийняла з коробки з написом "dummies" - "обманки". Холості патрони не містять пороху і нагадують кулі в кадрі.

Зброярка "Іржі" Ханна Гутьєррес-Рід Фото: Voices of the West/Facebook

В інтерв'ю "Good Morning, America" 3 листопада представник зброярки Джейсон Боулз заявив, що патрони міг поміняти хтось інший.

"Хтось поклав цей бойовий патрон або бойові патрони в цю коробку. Коли ви це робите, у вас можуть бути тільки погані наміри, тому що ви заплутаєте зброяра, адже патрони здаються дуже схожими", - сказав він.

Спочатку адвокат говорив, що пістолет Болдвіна залишався без нагляду приблизно дві години, зокрема під час обідньої перерви, після якої сталася стрілянина. Ця версія суперечить показанням під присягою, озвученим минулого тижня офісом шерифа округу Санта-Фе, тому згодом представник Гутьєррес-Рід повідомив про помилку. У новому інтерв'ю New York Times Боулз заявив, що зброю залишали "на кілька хвилин".

"Чи була вона зобов'язана охороняти пістолети 24 години на добу, 7 днів на тиждень? Відповідь – ні, тому що не було набоїв", - сказав адвокат.

Незважаючи на те, що пістолет був оголошений "охолощеним", у ньому опинився бойовий патрон, який убив Галину Хатчінс і поранив режисера Джоела Соузу. Ключовим питанням розслідування є те, як це сталося.

Галина Хатчінс загинула на знімальному майданчику у будівлі церкви на ранчо у Санта-Фе Фото: AP

Адвокат Гутьєррес-Рід сказав, що після обіду помічник режисера фільму Дейв Холлс попросив вогнепальну зброю, яка до цього зберігалася у закритому сейфі. Після цього Гутьєррес-Рід повернула циліндр револьвера і показала йому всі шість набоїв, які, на її думку, були холостими. Потім Холлс увійшов на знімальний майданчик і передав Болдвіну зброю зі словами: "Охолощений пістолет". Актор почав репетирувати сцену, навів револьвер на камеру і натиснув на курок. У цей час Гутьєррес-Рід була зовні, бо всередині дерев'яної церкви не мало статися жодних пострілів.

"Ханна думала, що пістолет у безпеці, і пішла виконувати свої обов'язки щодо реквізиту", - сказав адвокат.

Крім роботи зброяркою, у фільмі "Іржа" дівчина була помічницею з реквізиту. Боулз каже, що це заважало їй повністю зосередитись на основній роботі. Вона була на знімальному майданчику близько 17 днів до того, як сталася стрілянина.

Останнє фото зі зйомок "Іржі" перед трагедією Фото: Serge Svetnoy / Facebook

Перша робота Гутьєррес-Рід як головного зброяра була у вестерні під назвою "Старий шлях" із Ніколасом Кейджем у головній ролі. Її недосвідченість турбувала колег як із цього фільму, так і з "Іржі", про що пізніше написав електрик Серж Свєтной.

"Халатність у тому, що людина, яка зобов'язана була перевірити зброю на майданчику, цього не зробила. Я вважаю, що у нас були професіонали в усіх департаментах, - за винятком департаменту, який відповідав за зброю. Не може 24-річна дівчинка бути професіоналом у цій справі", - написав Свєтной у Facebook.

Адвокати дівчини заперечили ці твердження, заявивши, що Гутьєррес-Рід з юних років тренувалася зі своїм батьком - експертом зі зброї Теллом Рідом, і що вона хотіла б продовжувати працювати зброярем.

Нагадаємо, що 42-річна Галина Хатчінс отримала смертельне поранення в тулубі 21 жовтня, у неї залишилися чоловік та 8-річний син. Поліція продовжує розслідування і досі не порушила кримінальну справу.

  • Адвокати Дейва Холлса, який сказав Болдвіну про безпеку револьвера, також знімають відповідальність зі свого клієнта.
  • Раніше Алек Болдвін поділився постом, у якому член знімальної групи заступилася за безпеку на зйомках "Іржі". Болдвін також є продюсером фільму, а значить відповідає за умови роботи та склад команди.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ще одна танцівниця: Лілія Ребрик замилувала мережу відео з двомісячною донечкою

Лілія Ребрик нещодавно втретє стала мамою. Щаслива мама оприлюднила свіжі кадри маленької Аделіни

Тиск завжди присутній: Олена Зеленська поділилася, як війна змінила плани її дітей

Олена Зеленська зізналася, що її донька Олександра не будує плани на майбутнє у період війни, а син Кирило хоче стати військовим

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена