RU  UA

Дізнатися

22-річному українцю загрожує 115 років в'язниці - у США його підозрюють у хакерстві та кібератаках

Хлопця підозрюють у причетності до великої групи хакерів

8 жовтня в Польщі затримали 22-річного українця Ярослава Васинського, незабаром після цього в США оголосили про його екстрадицію - хлопця підозрюють у причетності до групи хакерів REvil та кібератаки на міжнародну IT-компанію Kaseya, яка вплинула на роботу сотень підприємств у всьому світі.

Як уточнюється на сайті Міністерства юстиції США, разом із Васинським у причетності до REvil підозрюють і 28-річного росіянина Євгена Поляніна. Якщо суд визнає їх винними, то кожному загрожує "максимальне покарання" - 115 років позбавлення волі Васинському та 143 роки Поляніну.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Згідно з наведеною інформацією, в липні цього року двоє хакерів поширили серед клієнтів Kaseya певну програму-вимагач - хакери зашифрували дані компаній та сумарно зажадали за їх розблокування $70 млн.

Васинського затримали у Польщі, Полянін все ще перебуває у розшуку. Тим часом у США обіцяють велику нагороду за допомогу в затриманні членів REvil - від $5 млн до $10 млн залежно від наданої інформації.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Евгения Власова рассказала, почему исчезла из шоу-бизнеса – певица заявила, что ей нужно было сделать паузу из-за обстоятельств в жизни

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ирина Сопонару и ее избранник Рис поженились – актриса показала свадебные кадры – что известно о ее личной жизни

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Девушкам, которые готовятся к выпускному, следует выбрать нежные оттенки маникюра, которые ассоциируются с молодостью и свежестью. Розовый цвет маникюра может идеально дополнить ваш образ