Лайм

Фотограф підбирається максимально близько до диких тварин, щоб зробити унікальні кадри. І вони того варті

В очікуванні моменту він може провести кілька годин

Фотограф Дік ван Дуйн з Нідерландів має дивовижний талант: він як ніхто інший вміє сфотографувати красу дикої природи з максимально близької відстані. Йому вдається зловити різні емоції звірів, і вони своєю поведінкою дуже нагадують людей.

Все почалося з фотографії ховраха, який нюхає квітку і трепетно стискає її в маленьких лапках. Цей особливий знімок, який фотограф зробив у Відні, прославив на весь світ. З того часу Дік ван Дуйн багато подорожує у пошуках гарних диких моделей.

Фото: Dick van Duijn

Як розповів майстер виданню Bored Panda, йому дуже подобається спостерігати за тим, як поводяться тварини, і він намагається підловити їхні емоції, щоб показати їх людям. Фотографу вдалося зняти усміхнену лисицю, стрибаючу білку, оленя, що кричить, та мавпочку, яка показує язика. У майбутньому Дік ван Дуйн мріє відвідати Антарктиду, щоб сфотографувати пінгвінів.

Фото: Dick van Duijn

На створення унікального знімка може йти до восьми годин. Найчастіше фотограф робить тисячі кадрів однієї тварини, перш ніж отримати саме той, який він хоче. Часто чоловік повертається в те саме місце по кілька разів, але при цьому ніколи не здається.

Сьогодні за творчістю талановитого фотографа стежать 254 тисяч користувачів Instagram, які з нетерпінням чекають від нього нових робіт.

Фото: Dick van Duijn

Фото: Dick van Duijn

Фото: Dick van Duijn

Фото: Dick van Duijn

Фото: Dick van Duijn

Фото: Dick van Duijn

Фото: Dick van Duijn

Фото: Dick van Duijn

  • Індонезійський фотограф Ян Хідаят любить знімати рептилій, комах і птахів, особливо з близької відстані. Він зробив чимало унікальних макро-знімків, через що і прославився в мережі. Один з них - кадр ящірки, яка відпочиває на траві.
  • Британський фотограф дикої природи Саймон Нідхем робить приголомшливі портрети різних тварин. Нещодавно йому вдалося зробити унікальний знімок, який нагадує сцену з голлівудського фільму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

За себе не соромно: Положинський поділився висновками після 2 років служби в ЗСУ та показався у формі

Олександр Положинський 2 роки служить у ЗСУ - лідер гурту Тартак показав військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента