Лайм

Тарантіно вирішив заробити на продажі NFT з "Кримінального чтива", але отримав судовий позов від Miramax

Режисера звинуватили у порушенні авторських прав

Кінокомпанія Miramax подала до суду на Квентіна Тарантіно за те, що він збирається продати на аукціоні NFT з "Кримінального чтива". У позові йдеться, що режисер планує продати у вигляді NFT сім знаменитих сцен із фільму 1994 року, і це порушує права студії.

Квентін Тарантіно у 1994 році після прем'єри "Кримінального чтива" в Лондоні Фото: Getty Images

NFT (невзаємозамінні токени) є сертифікатом унікальності цифрового об'єкта в блокчейні. Так, кадр із "Кримінального чтива" може бути скопійований у мережі мільйон разів, але якщо ви купите його у Тарантіно у вигляді NFT, ви можете потішити себе його унікальною ідентичністю. При цьому в реальному світі кадри з "Кримінального чтива" мають справжнього власника, і це Miramax.

У документах, отриманих NY Post, Miramax стверджує, що Тарантіно не погодив з ними свої аукціонні плани, тоді як студія має практично всі медіа права на "Кримінальне чтиво", включаючи NFT. Кінокомпанія хоче не лише припинити аукціон, а й отримати від режисера гроші.

"Було глибоким розчаруванням дізнатися про навмисний обхід командою Тарантіно прав Miramax на "Кримінальне чтиво" з метою отримання грошей, - йдеться у заяві. - Поведінка Тарантіно може ввести в оману інших співробітників Miramax. Вони можуть подумати, що мають право укладати аналогічні угоди, хоча насправді Miramax має права, необхідні для розробки, маркетингу та продажу NFT, що відносяться до його бібліотеки фільмів".

Також Miramax зазначили, що самі вивчають можливості "партнерства з NFT", і що у 1993 році Тарантіно передав компанії майже всі права на "Кримінальне чтиво".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня