Лайм

Джоан Роулінг звернулася до поліції після скандалу з трансфобією - хейтери злили її адресу до мережі

Письменниця вважає, що її залякують

Автор "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг звернулася до поліції після того, як троє транс-активістів опублікували в мережі фотографію її будинку в Единбурзі. У зв'язку з інцидентом поліція Шотландії ініціювала розслідування, пише ВВС.

Фото: Getty Images

Письменниця заявила, що її конфіденційність порушили через скандал із трансфобією: минулого року вона розлютила активістів своєю позицією щодо трансгендерів, відмовившись прирівнювати їх до біологічних жінок. Після цього Роулінг засудили в мережі, а HBO не запросив її до спецепізоду "Гаррі Поттера", присвяченого 20-річчю першого фільму.

"Адресу моєї сім'ї було опубліковано в Twitter трьома акторами-активістами, які сфотографувалися навпроти нашого будинку так, щоб було видно [табличку], - написала Джоан. - Я зараз отримую так багато загроз смерті, що можу обгорнути ними весь будинок. Але можливо, найкращий спосіб довести, що ваш рух не становить загрози для жінок, - це перестати переслідувати і погрожувати нам".

Автори фото тим часом уже видалили знімок та поскаржилися, що отримали "багато загрозливих трансфобських повідомлень".

Фото: Twitter

Сама Роулінг описала їхні дії як "доксінг" - зловмисний акт публікації особистої інформації в Інтернеті. На її думку, активісти хочуть залякати її через те, що вона захищає права жінок на основі статі.

  • Джоан Роулінг звинуватили у нетерпимості до трансгендерних людей після серії публікацій у Twitter. Ось, як почався тривалий скандал із трансфобією.
  • Після цього письменниця спробувала пояснити свою позицію в есе, але критики менше не стало. Роулінг озвучила непопулярну думку про біологічну стать.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil