Лайм

Джоан Роулінг відповіла на погрози хейтерів після скандалу з трансфобією

У соцмережах письменниці бажають смерті

У 2020 році Джоан Роулінг опублікувала дискусійне есе про трансгендерів і випустила книгу про серійного вбивцю, який перевдягався жінкою. Через це письменницю звинуватили у трансфобії і піддали остракізму в соцмережах, а зірки фільмів про Гаррі Поттера поспішили висловити свою незгоду з її позицією. Рік по тому Роулінг все ще залишається мішенню хейтерів, про що розповіла в Twitter.

Фото: Getty Images

55-річна письменниця показала, як анонімний користувач соцмережі прокоментував одну з її публікацій побажанням смерті: "Бажаю тобі дуже гарної саморобної бомби у поштовій скриньці".

Фото: Twitter

На це авторка "Гаррі Поттера" відповіла з гумором. "Коли ти не можеш звільнити жінку, заарештувати її чи зробити так, щоб її кинув видавець, а після "скасування" продажі її книжок тільки зростають, це все, що тобі залишається, - написала вона. - Сотні транс-активістів погрожували мене побити, зґвалтувати, убити і підірвати бомбою. Я зрозуміла, що цей рух не представляє ніякого ризику для жінок".

Фото: Twitter

Фото: Twitter

Багато шанувальників Роулінг розцінили такий коментар як загрозу і порадили їй звернутися в поліцію.

"Всі люди, які пишуть ці погрози, мають відслідковуватися відповідними органами і нести відповідальність за свої дії. Ви не можете висловлювати подібні загрози у пресі або при особистій зустрічі, так навіщо ж дозволяти це в соцмережах?" - пишуть у коментарях. - "Це дійсно огидно. Сподіваюся, до цього підключаться відповідні органи".

Побажання саморобної бомби - не єдине у колекції Роулінг: після публікації роману "Неспокійна кров" радикальні прибічники транс-спільноти засипали її побажаннями болісної смерті.

Фото: Twitter

Нагадаємо, що раніше Джоан Роулінг висловила побоювання, що "відкриваючи двері жіночої вбиральні та роздягальні для будь-якого чоловіка, який відчуває себе жінкою, ви відкриваєте двері для всіх чоловіків, які хочуть увійти всередину". Письменницю стурбувало, що у Великобританії свідоцтва про підтвердження статі тепер можуть видаватися без необхідності хірургічного втручання або гормональної терапії.

  • Раніше Джоан Роулінг, Маргарет Етвуд, Салман Рушді, Гаррі Каспаров та інші інтелектуали виступили проти цензури на догоду "соціальної справедливості". Понад 150 діячів культури, науки і медіа заступилися за свободу слова.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil