Лайм

В Україні бойкотують серіал "Емілі в Парижі" - у ньому українку показали дурною крадійкою

Втрутитися вирішив навіть міністр культури

Через кілька днів після прем'єри 2 сезону серіалу Netflix "Емілі в Парижі" у мережі спалахнув скандал. Українським глядачам не сподобався новий персонаж на ім'я Петра. За сюжетом, дівчина з Києва краде в магазинах брендовий одяг та вражає Емілі своєю обмеженістю та несмаком.

Персонаж Петра із серіалу "Емілі в Парижі" - магазинна крадійка з України Фото: Netflix

У 4-му епізоді серіалу головна героїня знайомиться з Петрою на курсах французької мови. Коли дівчата гуляють разом столицею Франції, Петра демонструє одразу кілька образливих стереотипів про українців як про неосвічених і злодійкуватих людей. Така репрезентація обурила українських глядачів, через що ті почали скаржитися на Netflix у соцмережах.

"Я говорю тут від імені всіх українських жінок світу. І я відчуваю, що це не можна ігнорувати. Те, як ви поставилися до образу українців у другому сезоні, в 4-й серії, - це такий дешевий трюк, абсолютний скандал і ганьба, - написала в Instagram українка Євгенія Гаврилко, яка живе в Парижі. - Не можу повірити, що це все ще відбувається у 2021 році. У час, коли ми виявляємо повагу до всіх націй і гендерів. Час, коли ніхто не сміється з таких убогих речей. Незважаючи на це, ви виставляєте українку як особистість без почуття смаку та гідності. Дурна, неосвічена злодійка. Ви взагалі серйозно?"


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Eugenié (@eugeniahavrylko)

Пост Гаврилко підтримали десятками тисяч лайків, а офіційна сторінка України запустила флешмоб #ukrainiangirlpower, в якому перерахувала впливових українок. У ньому згадали диригентку Оксану Линів, футбольну арбітерку Катерину Монзуль, фехтувальницю Ольгу Харлан, модельєрку Віту Кін, нейробіологиню Віру Єфремову, тенісистку Еліну Світоліну та інших жінок, які змінюють світ на краще.

Фото: Twitter

Фото: Facebook

Фото: Twitter

Тим часом користувачі соцмереж закликають бойкотувати "Емілі в Парижі", а міністр культури Олександр Ткаченко навіть оголосив офіційне звернення до Netflix.

"В "Емілі в Парижі" маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку – ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, бояться депортації? Так не має бути, - обурився міністр у своєму Telegram-каналі. - Доведеться продовжувати боротися зі стереотипами... Направлю текст нашої позиції Нетфліксу".

Глядачі в соцмережах також згадали, що перший сезон "Емілі в Парижі" також образив французів, представивши їх лінивими та сварливими на тлі креативної та безпосередньої американки Емілі.

Фото: Twitter

Сам Netflix поки ніяк не прокоментував ситуацію, але українські глядачі сподіваються незабаром почути відповідь на свої претензії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео