Щороку 19 січня українці святкують Водохреще, яке завершує низку новорічних свят. Головною традицією цього дня є занурення у крижану водойму, і з кожним роком бажаючих здійснити цей обряд стає дедалі більше. У 2022 році пірнути в ополонку наважився шеф-кухар з Колумбії Ектор Хіменес-Браво.
Суддя "МастерШеф" зізнався, що довго не наважувався зануритися в морозну воду, але бажання зрозуміти, чому ця традиція така важлива для українців, взяло гору. 50-річний кулінар показав в Instagram, як занурювався у водойму, а також поділився своїми емоціями. Тепер колумбієць розуміє, чому українці - найбільш вольовий, свободолюбний та нескорений народ.
Подивитися цю публікацію в Instagram
"Фактично, ти пірнаєш у холодну воду, а за відчуттями - тисяча кинджалів пронизують тебе (дякую, Джек) і приходить очищення. Фізичне, духовне, ніби новий "ти" виходить з води, а старі думки, бажання та образи залишаються там, у полоні холоду і льоду. Це було так шокуюче і так швидко, що я просто заплутався у власних руках. Непередаваний досвід! Адреналін не пояснити словами. Настільки розбурхує тіло і розум!"
Хіменес-Браво не пошкодував, що наважився спробувати традицію українців на Водохреще. "Висновок один - хочу ще", - наголосив кухар.
- Коли святять воду на Вдохреще і як її потім використовувати. theLime вирішив докладніше розповісти про цю традицію.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.