Лайм

Анна Різатдінова розлютила російську гімнастку словами про нечесну конкуренцію на Олімпіаді

Інтерв'ю української спортсменки зачепило її колишню конкурентку

Українська гімнастка та бронзова призерка Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро Ганна Різатдінова дала відверте інтерв'ю YouTube-проекту "Острів". У ньому 28-річна спортсменка порушила тему нечесної конкуренції, з якою зіштовхнулася на змаганнях.

За словами Ганни, у 2016 році у Ріо вона виконала свою програму без помилок, але срібло віддали росіянці Яні Кудрявцевій, яка впустила предмет під час виступу.

Ганна Різатдінова з росіянками Маргаритою Мамун та Яною Кудрявцевою на Олімпіаді в Ріо, 2016 рік Фото: Wikipedia

"Я розуміла, що у мене є всі шанси стати на п'єдестал, але з іншого боку я також розуміла, що в нашому виді спорту, як правило, перше і друге місце посідає Росія. Російські гімнастки справді сильні. Але якщо припускаються помилок росіянки, їм це чомусь сходить із рук. Якщо Україна чи якась інша країна припуститься помилки, - це вже все, яка медаль? А російські гімнастки стоять на п'єдесталі. Хоча це нонсенс", - розповіла Різатдінова.

Конкуренцію на Олімпійських іграх Ганна вважає нечесною, що пояснила на своєму прикладі.

"Із втратою предмета вона стає другою. Дуже багато було розмов, що у Яни програма складніша, ніж у мене. Але я розумію, що якби я припустилася помилки, не дай Бог втратила стрічку, м'яч, - все, ні про яку бронзу б мови не йшло. Це було б 6-7 місце у кращому випадку", - сказала вона.

Слова Різатдінової зачепили Яну Кудрявцеву, і вона різко відповіла колишній конкурентці в Instagram.

"Я завжди з великою повагою ставилася до всіх гімнасток з якими змагалася, і ніколи не дозволяла собі негативних та недоречних висловлювань. Але мене вразили слова Ані про Олімпіаду 2016 і зокрема про мене і про те, що я не гідна срібла Олімпійських ігор. Не буду багато міркувати на цю тему. Для мене найголовнішою нагородою було те, що після моїх виступів глядачі з різних країн аплодували мені стоячи, чого на жаль ти ніколи не відчувала і не відчуєш, - звернулася вона до Різатдінової.- Я дуже пишаюся своїм сріблом Олімпіади і тобі раджу пишатися своєю бронзою, тому що це була твоя стеля".

Окрім бронзової медалі на Олімпіаді в Ріо, Ганна Різатдінова також здобула перемогу у чемпіонаті світу з вправ з обручем (2013), займала призові місця на чемпіонатах світу та Європи з художньої гімнастики. Вона завершила спортивну кар'єру у 2016 році.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця та яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників

Євген Кошовий розповів про службу Пікалова та іншого учасника "Кварталу" в Нацгвардії

Олександр Пікалов і Володимир Мартинець служать - про обов'язки кварталівців розповів їхній колега Євген Кошовий