RU  UA

Дізнатися

Джекі Чан проніс факел вздовж Великої Китайської стіни перед стартом Олімпійських ігор-2022

Естафета розпочалася 2 лютого

Відомий гонконгський актор Джекі Чан став почесним гостем естафети вогню на зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні. Він проніс факел вздовж Великої китайської стіни перед стартом.

67-річний Чан взяв участь в естафеті у четвер, 3 лютого, передає Reuters. Повідомляється, що температура повітря під час заходу була мінус 11 градусів за Цельсієм. Однак це не завадило Джекі насолодитися атмосферою та самим процесом: "Я прокинувся о 4-й ранку. Це моя четверта Олімпіада. Я дуже щасливий. Хоч мені і холодно!" – сказав актор.

Фото: Getty Images

До Чана приєдналися китайські олімпійські медалісти, у тому числі зірка настільного тенісу Ма Лонг та спортсменка з тхеквондо У Цзін'юй, які несли смолоскип на ділянці Бадалін Великої китайської стіни. Ділянка Бадалін, що є найбільш відвідуваною частиною, розташована неподалік від олімпійських об'єктів, де відбуватимуться змагання з ковзання та гірських лиж. Пізніше смолоскип пройде через Пекін, Янгін та Чжанцзякоу і зрештою завершить свою подорож на Пекінському національному стадіоні.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Актор раніше брав участь у літніх Олімпійських іграх 2008 року, які також проходили у Пекіні. Він записав і випустив "We Are Ready", а пізніше виконав цю пісню на церемонії відкриття того ж року. Джекі Чан також ніс факел під час естафети 2008 року, після чого знову виступив на церемонії закриття.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Офіційна церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор-2022 відбудеться 4 лютого в Пекіні, але попередні змагання з хокею та керлінгу розпочалися за два дні до цього. Ігри завершаться церемонією закриття, яка запланована на 20 лютого 2022 року. Пекін стане першим містом, яке прийме як літню, так і зимову Олімпіаду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У мережі пліткують про розлучення Дженніфер Лопес з Беном Аффлеком: співачка відреагувала

В сети подозревают, что Дженнифер Лопес и Бен Аффлек разводятся - певица сделала неоднозначное заявление

Електронна черга не діє: Анатолій Анатоліч розповів про невдалу спробу потрапити в ТЦК

Анатолий Анатолич заявил, что электронные очереди в ТЦК не работают – шоумен поделился своим опытом и выводами

Артем Пивоваров відверто висловився про рідного батька, з яким намагався налагодити стосунки

Артем Пивоваров впервые прокомментировал тему отношений с отцом, который ушел из семьи - певец пытался наладить общение с ним