Лайм

Невідомо, що це за документ: Прикордонна служба не видавала Аліні Паш довідку про поїздку до Криму

У ДПСУ спростували слова співачки

У Державній прикордонній службі України (ДПСУ) прокоментували скандальну довідку про законний перетин адмінмежі з Кримом, яку команда Аліни Паш надала "Суспільному" для участі у Нацвідборі на "Євробачення-2022".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Євробачення (@suspilne.eurovision)

Представник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі Апостроф TV заявив, що відомство не створювало опублікований документ і не знає, хто його зробив.

"Про той документ, який опублікував Суспільний мовник. Якщо його подивитися, то там заретушовані персональні дані всі. Але ми вивчили цей документ. Вказувалося, що він нібито виданий відомством фізичній особі для подання в рамках відбору на "Євробачення". Можу повідомити, що нам невідомо, що це за документ, тому що підрозділами ДПСУ такий не створювався і під таким номером нікому не надавався", - сказав Демченко.

Представник Прикордонної служби не стверджував, що документ є підробкою. "Для цього є правоохоронні органи, які мають право провести перевірку відповідно до законодавства, - сказав він. - ДПСУ отримала офіційний запит від Національної суспільної телерадіокомпанії України з приводу підтвердження такого документа, і найближчим часом отримає нашу офіційну відповідь".

Нагадаємо, що раніше активіст Сергій Стерненко заявив, що довідка Паша може бути підробленою. Сама переможниця Нацвідбору відповіла, що представник її команди від її особи отримав довідку від ДПСУ. "За довіреністю було направлено цей запит, відповідь надійшла досить пізно, майже в день відбору. Представник моєї команди одразу надав докази "Суспільному", - написала Паш. - Також я подала повторний запит, щоб отримати таку довідку безпосередньо в свої руки. Як тільки вона у мене буде, я опублікую її у своєму акаунті в Instagram. І я братиму стільки довідок, скільки потрібно, щоб довести, що я нічого не порушувала".

Фото: https://www.instagram.com/s_sternenko/

Після відповіді ДПСУ Стерненко заявив, що через "підробку документів" Національна поліція України має порушити кримінальну справу проти Аліни Паш.

"Довідка Аліни Паш це підробка. Тепер офіційно. ДПСУ повідомила, що не надавала співачці документи про її поїздку за межі України та до окупованого Криму. Це означає, що виконавиця (або члени її команди) скоїла злочин, передбачений ст. 358 ККУ - підробка документів. Після цього повідомлення Національна поліція України за законом статей 214, 216 КПК зобов'язана відкрити кримінальне провадження. Якщо не зроблять цього - я їм допоможу. Ну а "Суспільне" має остаточно відмовити Паш в участі у конкурсі "Євробачення". Нехай Україну представляють гідні виконавці, які не симпатизують агресору та не підробляють документи", - написав він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня